Téli képek a virtuális összeállításban

2023.12.28. 15:30

Archív felvételek Lendváról

A régi időket idéző hangulatos téli képeket tett közzé közösségi oldalán a lendvai Galéria és Múzeum. Az intézmény olyan képeslapokat, fotókat és festményeket tárt az érdeklődők elé, amelyek a muravidéki kisváros egy-egy jellegzetes pontját mutatják be.

Gyuricza Ferenc

Forrás: lendvai Galéria és Múzeum

A virtuális galériában helyet kapott az a Téli idill című színezett képeslap, amit még 1902-ben adott ki a térség legjelentősebb nyomdászatának számító Balkányi Nyomda és Papírbolt. A téli lendvai főutcát láthatjuk Gál József 1961-es fekete-fehér fotóján, míg a képzőművészeti alkotások közül Gálics István 1974-ben készített olajfestménye a város látképét, a hídvégi naív festő, Göncz János 1999-es alkotása a hóval beborított várat és környékét ábrázolja, a zsidó származású Faragó Márton 1935-ben pedig egy lendva-hegyi pincét örökített meg.

Forrás: lendvai Galéria és Múzeum
4. februar 1961, Lendava: Najbolj upoštevano ljudsko vozilo v Prekmurju so kolesa. Na sliki: Tudi pločniki v Dolnji Lendavi so polni koles. (avtor fotografije: Jože Gal)
Forrás: lendvai Galéria és Múzeum
Forrás: lendvai Galéria és Múzeum

 

                               
Forrás: lendvai Galéria és Múzeum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában