Miénk itt a tér

2023.12.05. 11:00

Adventi fényekkel várjuk az ünnepet

Korán sötétedik, rövidek a napok, hideg van, jön a karácsony, és még nem találtunk megfelelő ajándékot a családnak… Tehát minden együtt van a depresszióhoz. De talán melengethetik lelkünket a közterületeken felszerelt adventi fények.

Nagy Betti

Adventi fények Zalaegerszegen 2002-ben, Pezzetta Umberto fotója

Forrás: ZH-Archívum

Úgy emlékszem, hogy a kilencvenes évek közepén lett divatja annak, hogy az önkormányzatok díszvilágítással örvendeztetik meg a városlakókat. (Ha rosszul emlékszem, akkor elnézést kérek.) A belváros szélén lakó én, akkor meg is voltam sértődve, hogy a kandelábereken csak sima, selyemfényű csillagot kaptam, és nem azt a szép zöld csikóhalat, ami a Dísz tér környékén volt. De túltettem magam ezen a traumán, és megszerettem az ablakom előtti selyemfényű csillagot. Az esti díszvilágításhoz, az ünnepi dekorációhoz csatlakoztak a városlakók is, ablakok fényfüzérei villognak egész éjjel kéken-sárgán-pirosan, tavalyról megmaradt, kissé megfakult Mikulások másznak az erkélyekre, meg egyéb csodák. De, szép ez így. Várjuk fénnyel az ünnepet!

Arany Gábor, Pezzetta Umberto és Szakony Attila fotóriporterek képeivel felidézünk galériánkban néhány régebbi városi díszvilágítást.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában