Játékos, kreatív feladatok

2023.12.17. 12:30

Adventi angyalkaland a zalaegerszegi Mindszentyneumban

Angyali kaland várta a családokat szombaton a zalaegerszegi Mindszentyneumban. Délután 15 és 17 óra között - Vajon merre repültek szét az angyalok? címmel rendeztek kincskeresőt a múzeum munkatársai, így a a Mindszentyneum angyalok lakta épületté változott, ahol több helyszínen különböző játékos, kreatív feladatok megoldásával pecséteket gyűjthettek a résztvevők. Aki az összes helyszínen teljesítette a feladatot, jutalomban részesült: forrócsoki vagy karácsonyi csillámtetoválás tette emlékezetessé a napot.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

A Sisi kiállításban elhelyezett kicsi angyalkákon lévő betűk keresésével pedig megismerhették a kiállítást,  míg a konferenciateremben karácsonyi hangulatú kirakók és ügyességi feladatok teljesítésével lehetett pecsétet gyűjteni, csengettyűdobálás, hólabdával egyensúlyozás, krikettet, csigahúzó verseny szerepelt a feladatok között.

Fotó: Pezzetta Umberto

Az épületben több titkos helyszínen különféle karácsonyi kreatív csoda várta a látogatókat. A múzeumpedagógiai teremben gipszfestés és csengettyűdíszítés volt a múzeumpedagógus vezetésével, a kávézó hátsó részében lévő titkos állomáson pedig a gyerekek is készíthettek angyalkát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában