Állandó szeretet és gondoskodás

2023.12.13. 16:37

A szépkorúakat ünnepelték Murarátkán

Magyarországon minden ötödik ember időskorúnak számít, hiszen már betöltötte a hatvanadik életévét. A társadalomnak kiemelt feladata, hogy számukra biztosítsa a méltóságteljes öregkor feltételeit.

Gyuricza Ferenc

Födő-Vargek Lajos (balról), Horváth Béla nemzetőr dandártábornok és Gyergyák Zoltán a murarátkai rendezvényen Fotó: Gyuricza Ferenc

Többek között erről is beszélt az elmúlt hétvégén megtartott szépkorúak napján Gyergyák Zoltán, Murarátka polgármestere. A dél-zalai településen hagyományosan decemberben köszöntik az időskorúakat, így történt ez idén is. Gyergyák Zoltán azt is kiemelte: a figyelemnek nem szabad csupán egyetlen napon az idősekre vetülnie, a szeretet és a gondoskodás állandó kell, hogy legyen, s az nem lehet az anyagi lehetőségek függvénye.  

Gyergyák Zoltán külön köszöntötte Pál Józsefnét, aki az önkéntes munkájáért ősszel vehette át a Katolikus Karitász által alapított Caritas Hungarica díjat. Födő-Vargek Lajost, az 1956-os Magyar Nemzetőrség tagját pedig születésnapja alkalmából századossá léptették elő, az erről szóló oklevelet is az ünnepségen vehette át.    

A rendezvényen részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki többek között arról beszélt köszöntőjében, hogy az idősek olyan tudás és életbölcsesség birtokában vannak, amit nem lehet megtanulni, csak a megélt évek során van lehetőségünk megszerezni. A képviselő azt kérte a jelenlévőktől, hogy azt az értékrendet, kultúrát és tudást, amit ők is őseiktől örököltek, de a megbecsülést is, aminek Murarátka önkormányzata most jelét adta – adják tovább gyermekeiknek, unokáiknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában