Az idei akció december 1. és 21. között zajlik

2023.12.10. 18:15

A Mikulásgyár idén több mint 8000 gyermeknek juttat adományt

A Balatonra is eljön a finn Mikulás, őt a régióba elkíséri Füred Kapitány, a balatoni mesehős is, írja a likebalaton.hu.

Zaol.hu

Forrás: Shutterstock

A finn Mikulás arra szeretné felhívni a gyerekek és szülők figyelmét, hogy küldjenek minél több adományt a Mikulásgyárba. A Balaton környékén több szállodába is ellátogat a finn vendég, de nyilvánosan megjelenik majd Veszprémben is (december 8. Gyárkert).

Akik nem tudnak elmenni a veszprémi találkozóra, azoknak azt javasolják, keressék majd fel a balatoni “Egy csésze szeretet” elnevezésű központokat, amelyeket a Balaton kiemelkedően jó cukrászdaiban állítottak fel,

Gyenesdiáson, Balatonlellén és Balatonkenesén, Alsóörsön és Siófokon.

A jótékonysági akció idén nem Budapesten és a Balatonon indult el elsőként. Az első település, ahol megnyílt a Mikulásgyár egy németországi kisváros. Itt már két hete gyűjtik az ajándékokat magyar karitatív akció javára. Az első település, ahol a jótékonysági akciót elindították a helyi magyarok, Nauheim, a hesseni tartomány tizezer lakosú városkája. Lang Szabolcs, az egyik helyi élelmiszerbolt vezetője elmondta, már korábban is csatlakoztak a kezdeményezéshez, akkor mintegy 800 kg adományt tudtak Magyarországra küldeni. Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője mindezekhez hozzátette: minden évben, a világ számos pontján gyűjtenek a Mikulásgyárnak. Ausztráliától Hollandián keresztül Németországig. Az utóbbi régióban különösen nagy figyelmet kap a Mikulásgyár, hiszen volt olyan év, amikor 21 helyszínen gyűjtötték az ajándékokat a német városokban.

A Mikulásgyár központi helyszínét idén a pesti oldalon, a IX. kerületben, a Bakáts téren rendezték be, amely jól megközelíthető gyalogosan és tömegközlekedési eszközökkel is. Ezzel párhuzamosan, a budai oldalon ideiglenes gyűjtőpontot hoztak létre a Lumina Christmas Parkban, a III. kerületben található Római strandon.

Az elmúlt 18 alkalommal közel 670.000 adományozó járt a Mikulásgyár különböző gyűjtőpontjain. Az ország több nagyvállalata, szolgáltatója is csatlakozik minden éven az akcióhoz. Dolgozóik több tízezer kilogram adományt küldenek a Mikulásgyárba.

Az idei akció december 1. és 21. között zajlik.

A cikk folytatódik a likebalaton.hu portálon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában