Mosolyvarázs

2023.12.22. 16:00

A fiatalok karácsonyi ajándéka a szociális intézményben élőknek

Kanizsai Fiatalok Közösségének Mit tehetnék érted? elnevezésű karitatív csoportja pénteken a Mosolyvarázs programjuk keretében a Nagykanizsai Családok Átmeneti Otthon 40 lakóját lepte meg változatos karácsonyi műsorával.

Benedek Bálint

20231222, Nagykanizsa, A Kanizsai Fiatalok Közössége Mit tehetnék érted? elnevezésű csoportja pénteken a Mosolyvarázs programjuk keretében a Nagykanizsai Családok Átmeneti Otthonában adott változatos karácsonyi műsort a 40 fő lakónak . Fotó: Szakony Attila_SzA_Zalai Hirlap_ZH

Fotó: Szakony Attila

A fiatalok régóta visszajáró vendégek az intézményben mégis évről évre frissülő ajándékba adott programjukat várták a lakók. Ezúttal is kivételes élményben lehetett részük, hiszen a modern karácsonyi popslágert követően hip-hop tánccal és versekkel szórakoztatták a lakókat.

Vezetőjük, Szollár-Nikolics Zsanna elmondta: az egyesület megalakulása óta, vagyis 15 éve fontos számukra, hogy a jeles keresztény ünnepek előtt meglátogassák az összes kanizsai szociális intézményt. Felkeresték a családok átmeneti otthonán kívül a Kanizsai Pálfi János Református Szeretetotthont, a hajléktalanszállót és a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény Teleki utcai idősotthonát is.

- Mindenhova más jellegű, a korosztályokhoz illő műsorral készülünk és apró ajándékokat, gyümölcsöt és szaloncukrot is viszünk - folytatta. - A családoknak külön csomagokat állítottunk össze, a csoporttagok megnyitották a szívüket és a lelküket, s közel harminc diák tartott velünk. A kulturális és könnyűzenei műsorcsokor sokat jelent mindannyiunknak, hiszen nem mindenkinek adatik meg az, hogy a saját otthonában, szeretetben töltse a karácsonyt. Ebből a bensőséges hangulatból és boldogságból szeretnénk adni egy kis szeletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában