Döntöttek az ügyvezető prémiumáról is

2023.12.27. 18:30

A bevételekben tíz százalékos növekedéssel számoltak

Az önkormányzati tulajdonú cégek jövő évi előzetes üzleti terveit is megtárgyalták a képviselők a legutóbbi önkormányzati közgyűlésen.

Arany Gábor

A cég üzemelteti a városi uszodát és a strandot is

Fotó: ZH Archív Pezzetta Umberto

A Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. a jövő évre szóló előzetes terveiben 425,8 millió forint nettó árbevétellel és 4,3 millió forint adózott eredménnyel számolt. A 2023-ról szóló terv 3,3 millió forint veszteséggel kalkulált, de a várhatóan 27,6 millió forint lesz az adózott eredmény. A megelőző évben, 2022-ben közel 99,7 millió forint volt az adózott eredmény.
Mint az előterjesztésben szerepel a 2024-re vonatkozó tervezésnél a 2023. évi működéshez hasonlóan kalkuláltak. A számításoknál 20 százalékos költségnövekedést prognosztizáltak, de ezt az árakban csak minimális mértékben tudják érvényesíteni a létesítményeik profiljából adódóan, így a bevételi oldalon 10 százalék növekedéssel számoltak.
A cég fő tevékenysége sportlétesítmények üzemeltetése, e körbe tartozik a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, a ZTE Aréna, a Zalaegerszegi Sport és Tanuszoda és Városi Strand, valamint az AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark, a Gébárti Tóstrand.
A közgyűlés meghatározta a cég ügyvezetőjének jövő évi prémium feladatait. Eszerint az ügyvezető részére az éves személyi alapbér 30 százaléka fizethető ki az energiaválság miatt kialakult helyzetben a cég fenntartása, pénzügyi stabilitásának megőrzése, munkahelyek megóvása, a helyzetre való tekintettel a megfelelő színvonalú szolgáltatások biztosítása esetén. Ugyanekkora összegű prémium fizethető ki a céghez tartozó létesítmények népszerűsítésének, reklám és marketing tevékenységének kibővítése esetén. Az éves személyi alapbér ötöde fizethető ki prémiumként a gébárti létesítmények gépészetének téliesítése, a karbantartási, fenntartási és felújítási munkák szakszerű lebonyolítása esetén. Az előbbivel azonos mértékű lehet a prémium a Gébárti Tóstrand zavartalan működésének biztosítása és rendezvények megszervezése esetén. 
A feladatok időarányos teljesítése esetén év közben egy alkalommal 50 százalék prémiumelőleg fizethető ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában