Beruházás

2023.11.27. 14:00

Új burkolatot kapott a Rákóczi utca déli szakasza Zalalövőn

A közlekedés minőségének fejlesztése mellett egy sokkal rendezettebb városközponti kép kialakításához is hozzájárult a Rákóczi utca déli, 162 méter hosszú szakaszának felújítása Zalalövőn. A beruházás avatóünnepségét hétfőn délelőtt tartották.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal (balról), Vigh László, Pácsonyi Imre, valamint a kivitelezék képviseletében jelen lévő Misi Dániel és Rigó Márton, illetve Tóth Norbert műszaki ellenőr a felújított Rákóczi utcán

Fotó: Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester elöljáróban arról szólt, hogy a munkálatok a Salla Művelődési Központ és Könyvtár ugyancsak közelmúltban lezajlott energetikai fejújításához kapcsolódtak, annak folytatást jelentik, majd a beruházás műszaki tartalmát is ismertette. A Rákóczi utca déli szakasza – a Kossuth és Kölcsey utcák közötti része – nemcsak új aszfaltburkolatot kapott, de megtörtént a szegélyépítés is, továbbá új útburkolati jeleket festettek fel, illetve közlekedési jelzőtáblákat helyeztek ki, amelyek egy része a kerékpárosforgalomra hívja fel a figyelmet. Mindehhez a területi operatív program pályázati támogatásként 42 millió forintból biztosított. Emellett az út melletti járdát az önkormányzat saját forrásból térkőburkolattal látta el.      

Vigh László országgyűlési képviselő szerint Zalalövő – bár a vármegye peremén található – mégis egy kisebb körzetközponti szerepet tölt be, hiszen Vas megyéből is sokan igénybe veszik az itt fellelhető szolgáltatásokat. Az önkormányzat számára többek közt ezért is volt fontos a Rákóczi utca felújítása, hiszen az hozzájárul egy rendezett városközpont kialakításához.  

Pácsonyi Imre, a Zala vármegyei közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy a beruházás forrását biztosító európai uniós területi operatív program nagyon fontos pályázati lehetőséget jelentett a települések számára. 2014 és 2021 között Zalában közel 30 milliárd forintot költhettek infrastruktúra és humán erőforrás fejlesztésre, a jelenlegi fejlesztési ciklusban pedig csak a közutal felújítása révén mintegy 650 millió forinttal tudják a közösségek érdekeit szolgálni. Ez az összeg azt jelenti, hogy Zalában 16 eredményes pályázatot nyújtottak be az önkormányzatok, az ezekhez kapcsolódó munkálatok egy része jelenleg is zajlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában