Adománnyal segítettek

2023.11.23. 13:00

Tartós élelmiszerek az egyházmegyei karitásztól

Tartós élelmiszeradománnyal segítette a Murarátkán nehéz szociális körülmények közt élőket a szombathelyi egyházmegye karitász szervezete. A cukorborsó konzerveket tartalmazó csomagokat az önkormányzat már ki is osztotta az állandó lakcímmel rendelkező helyi lakosok között.

Gyuricza Ferenc

A támogatás kapcsán Gyergyák Zoltán polgármester lapunknak elmondta: állandó a kapcsolatuk az egyházmegyei karitásszal, így a helyi lakosok többször részesültek már hasonló segítségben. Az aktív együttműködést jelzi az is, hogy a karitász helyi összekötője, Pál Józsefné a közelmúltban kitüntetést vehetett át munkája elismeréseként.  

A polgármester azt is elmondta: az év hátralévő időszakában több rendezvénye is lesz a községnek. E hét péntekén adventi kézműves foglalkozást szerveznek a kultúrházban, december 2-án a helyi roma nemzetiségi önkormányzattal közösen Mikulás-váró napot tartanak, majd egy hétre rá, december 9-án a szépkorúakat köszöntik. Készül a település adventi koszorúja is, amit hagyományosan a község központjában helyeznek majd el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában