Miénk itt a tér

2023.11.29. 09:30

Salakos futballpálya helyett új óvoda a Kis utcában

Zalaegerszegen a Kis utcában 1980 nyarán elkezdődött egy 200 személyes óvoda, egy 120 ágyas bölcsőde és egy 400 adagos konyha építése a ZÁÉV kivitelezésében.

Nagy Betti

Kis utcai óvoda és bölcsőde avatása 1982 november 4-én, Kiss Ferenc fotója

Forrás: ZH-Archívum

Az építkezés menetéről beszámolt a Zalai Hírlap, például az átadás előtti hajráról: „Kétheti munka van vissza, s ez belefér a határidőbe. A festőkre például már csak kisebb javítás vár, a bölcsődei foglalkoztatókba kell lerakni a szalagparkettát, az óvodai részen a műanyagpadlót. Minden anyag a helyszínen van, takarítás után ez következik. Hajrázik a befejező szakipar: 15 festő, 3 burkoló, 18 kőműves, 5 vízvezeték-, 8 villanyszerelő, 3 szigetelő, 6 asztalos társaságában az épületen kívül dolgozik még 5 kubikos és 8 mélyépítős. A lakatosoknak is lesz munkájuk, nyílászáró szerkezetek elhelyezését rendelték meg tőlük.” (Zalai Hírlap, 1982. szeptember 3.)

A 42 és fél millió forintos beruházással elkészült gyermekintézmény ünnepélyes avatására 1982. november 4-én került sor, melyről természetesen tudósított a Zalai Hírlap másnapi lapszáma: „Ahol nemrég még a ZTE salakos futballpályája húzódott, ott most egy külsőre is igen szép épület áll: a Kis utcai bölcsőde és óvoda. A két intézményt hétfőn vehették birtokukba a gyerekek, s ünnepélyes avatását tegnap délelőtt tartották. (…) Az ünnepség végén a Mikes Kelemen utcai óvodások adtak műsort, majd a vendégek megtekintették a foglalkoztató termeket.”

Képgalériánkba a Zalai Hírlap archívumából válogattunk fotókat az óvoda építéséről és ünnepélyes avatásáról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában