Könyvtári szombat

2023.11.10. 15:15

Sakk, diafilmek és nyelvtanulás Nagykanizsán

A nagykanizsai Halis-könyvtárban november 11-én, szombaton ismét ingyenesen látogatható családi hétvégét rendeznek.

Benedek Bálint

Mindenkit vár szombaton is a könyvtár

Fotó: Szakony Attila

A napot 9 órakor sakk nyitja. Kardos Ferenc tartja a Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű foglalkozást. Aki kezdő vagy alapszinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy éppen kisebb baráti társasággal menne, szeretettel várják. 

A bibliotéka előfizetett az Arcanum Digitális Tudománytár szolgáltatásaira. Ez kiváló lehetőség régi folyóiratok, dokumentumok, újságok olvasására. A szolgáltatás igénybevétele ingyenes a könyvtárban. Krasznai Bertalan könyvtáros 9 órától várja az érdeklődőket, s beszél a feltételekről, a tudománytár használatáról. Ráadásul a bibliotéka minden nagykanizsai újságot elérhetővé tett "nagykar" című honlapján, ezek másutt nem is elérhetők. Hosszú ideig nem volt azonban Nagykanizsán újság. Ezt pótolta a Zalai Hírlap. Most a Zalai Hírlap is elérhető olvasóik számára kizárólag a könyvtárban. 

Gulyás Eliza könyvtáros 9.15-től Érdekes is lehet az ismerkedés egy nyelvvel? címmel tart játékos angolfoglalkozást óvodásoknak, illetve 1. és 2. osztályosoknak. A zenehallgatás és a rajz is segítségére lesz a kicsiknek az angol nyelv megkedvelésében. A foglalkozás célja az idegen nyelv iránti érdeklődés felkeltése.
A programfolyamban Szabó Eszter 10.30-tól klasszikus és kortárs papírszínházi meséket mutat be. Ezúttal a diafilmeket is megmutatják a diákoknak. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. 

A felnőtteket 11 órától Kardos Ferenc a Tarnóczky klubban fogadja, ahol továbbra is várják a régi kanizsai képeket és dokumentumokat a látogatóktól, akiknek adománya ezáltal a város történeti emlékezetének részévé válhat. 

A napot lezárva 11.15-kor kezdődik az olvasás népszerűsítő AZOLOvagok dalklubja, melyben 6 és 14 éves gyerekeknek versénekeket és ritmusjátékokat tanít a könyvtáros Farkas Tibor, vagyis IgricTibi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában