Ajánló

2023.11.24. 08:30

Nincs programod a hétvégére? Mutatunk néhányat!

Zaol.hu

A Blahalouisiana frontembere, Schoblocher Barbara a Budapest Park színpadán

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Blahalouisiana a VMK-ban
Péntek este „Szeressetek!” című klubturnéja keretében a zalaegerszegi Keresztury VMK-ban lép fel a Blahalouisiana zenekar, mely többek közt a napokban megjelent új, „Nem hittek Lennonnak” című dalát is bemutatja a közönségnek. A programot 20 órakor a Zorka nyitja a landorhegyi intézményben, majd 21 órától következik az est fő produkciója.

Kulcs Kupa 
A Kulcs Kupával ünnepli alapításának 45. évfordulóját a Keszthelyi Túravitorlás Club. Rajt szombaton 11.30-kor, a kora délutáni díjkiosztó után pedig kezdődik a születésnapi dínomdánom a vízitelepen, fellép a Thrills Acoustic Duó. 

Orgonakoncert 
Pénteken 18 órától a barlahidai evangélikus templomban orgonakoncertet tartanak. Horváth Bálint és Illés Adél előadásában többek között Buxtehude, Bach, Reger és Gárdonyi Zsolt zeneszerzők művei hangoznak el. A koncert után szeretetvendégséget tartanak a közösségi házban. 

Nyitva a műhely 
Adventi Nyitott Műhelygalériák Napjára várják az érdeklődőket vasárnap 14 és 18 óra között Zalaegerszegen, a Gébárti Kézműves Házban. A programban adventi koszorú és agyag karácsonyfadísz készítésére, gyertyamártásra, ütőfás mézeskalács sütésére is lehetőség nyílik, mézeskalács-kiállítás és helyi kistermelők vására is várja a látogatókat. 

Traccsparti 
Folytatódik a Traccsparti beszélgetéssorozat Gyenesdiáson. Pénteken 18 órától a községháza nagytermében Babos Tímea négyszeres Grand Slam-torna-győztes, háromszoros páros világbajnok teniszezővel beszélget Szabó Zsolt Szilveszter, a József Attila Művelődési Ház igazgatója. 

Zenék, teák, mesék 
Szombaton 15 és 18 óra között adventi hangulatba kerülhet a közönség a Zalai Waldorf Közösség jóvoltából a zalaegerszegi Göcseji Tudásközpontban. A programon zenével, énekkel, kézműves programokkal, teaházzal, mesekuckóval és ünnepi bazárral várják a látogatókat. Fellép Laposa Julcsi és ifj. Horváth Károly. 

Idősek köszöntése 
Idősek napi programra hívja a település 65 év feletti lakóit Gyenesdiás önkormányzata szombaton 14 órától az iskolába. A disznótoros ebéd után helyi csoportok lépnek fel, majd Babai Norbi műsora kezdődik. A tombola után élő zenés mulatság következik. Baktüttősön szombaton 13 órakor köszöntik a helyi szépkorúakat, közreműködik az Orfeum Vándorszínpad és Postás Józsi énekes.

Gulag-megemlékezés 
A Gulag áldozataira emlékeznek szombaton 17 órától a keszthelyi Várkertben. Beszédet Manninger Jenő polgármester mond, közreműködik Csider Sándor egyetemi tanár, író-költő, valamint Babos Dániel, a Vajda-gimnázium diákja. Végül megkoszorúzzák az áldozatok emléktábláját. 

Szülői bál 
A vonyarcvashegyi Eötvös-iskola szülői bálját rendezik szombaton 19 órától az intézmény aulájában. Az est nyitótánccal kezdődik, majd a vacsora után fellép Ihos József humorista. A Crazy zenekar szórakoztatja a vendégeket. 

Kézműveskedés 
Barlahidán szombaton a közösségi házban adventre hangolódó kézműves-foglal­kozást tartanak. A gyerekeknek játszósarokkal is készülnek. Vasárnap 15 órától Szentgyörgyvölgyön adventi koszorú készítésére várják az érdeklődőket a kultúrházba. Eszteregnye mellett, az obornaki Nyitnikék Erdei Iskolában szombaton 10 és 13 óra között adventi kézműves-foglalkozást tart a Zalaerdő Zrt. 

Kettős kereszt 
Szentkozmadombján, az Arany János utcában szombaton 15 órakor ünnepi istentisztelet keretében újonnan állított kettős keresztet szentelnek, amit Harsányi Erzsébet adományozott a községnek. 

Ízeltlábúak kiállítása 
A nagykanizsai Kodály Művelődési Házban pénteken 15 és 19 óra között a Világ csodái című kiállításon ízelt­lábúakat láthat a közönség. 

Szabadegyetem 
A nagykanizsai Halis Ist­ván Városi Könyvtárban pén­teken 18 órakor dr. Béres József életútjának és munkásságának bemutatásával folytatódik a Magyar Műveltség Kincses­tára szabadegyetem sorozata. 

Humorest 
Nagykanizsán, a Medgyaszay Házban péntek este 7 órától A retró visszavág címmel Maksa Zoltán és Ihos József humoristák mutatják be műsorukat. 

Horgászversenyek 
Zalalövőn, a Borostyán-­tónál szombaton rendezik meg a 3. borostyán-tavi pergető­találkozót. A program 6 órakor kezdődik a regisztrációval, míg a verseny 7 és 13 óra között zajlik. Kustánszegen is szombaton rendezi meg a Göcsej Horgász Egyesület a 3. Mikulás Vándorkupát. Itt 6.30-kor köszöntővel és a horgászhelyek sorsolásával kezdődik a program, a horgászat 8 és 14 óra között zajlik. 

Táncház 
A fűzvölgyi faluházban szombaton 18 órakor batyus mulatság és táncház kezdődik. A zenét a Téboly Banda népzenekar biztosítja. 

Katalin-napi vásár 
Lendván, a Szent Katalin-­plébániatemplom melletti téren szombaton rendezik meg a hagyományos Szent Katalin-­napi vásárt. 

Vásár a várudvarban
Termelői vásárt tartanak szombat délelőtt 8 és 10 óra között a felsőrajki várudvarban. Az év végi ünnepek közeledtével a legnagyobb hangsúlyt ezúttal a kézműves szaloncukor és a csokoládé kapja, de az érdeklődők többek közt gelsei, helyben sütött kürtőskalácsot is kóstolhatnak a pajta alatt. A mottó változatlan: okos legyél, helyit vegyél.

A piaristák ünnepe
Pénteken tartják a nagykanizsai Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Boldog Donáti Celesztina Óvoda kiemelt ünnepségét, a Patrocíniumot, melynek során a piarista rend alapítójáról, Kalazanci Szent Józsefről is megemlékeznek. A program 9 órakor a Felsőtemplomban kezdődik szentmisével, ezen a piarista rend magyarországi tartományfőnöke, Zsódi Viktor is részt vesz. Fél 11-től az oktatási intézmény tantermeiben versenytesztek várnak a diákokra, illetve megnyitják az interaktív kiállításokat is, amelyek 16 híressé vált egykori piarista diák életét mutatják be. Tizenegy órakor az ünnepi tortát szelik fel, délben a verseny eredményhirdetését tartják, 18 órától pedig öregdiák-találkozó kezdődik.

Koncertek, zenés partik 
Zalaegerszegen, az Art moziban pénteken 19 órától Balázs Fecó-emlékkoncert lesz többek közt Keresztes Ildikó közreműködésével. Az Angels Clubban pénteken Ciggi és Silverman keveri a zenét. A Mimosa Lounge szombat esti partiján LaDisco lesz a lemezlovas. A Mama Africában szombat este Borsha zenél. Nagykanizsán, a Kanizsa Clubban szombaton Lotfi Begi és Krasznai szórakoztatja a közönséget. Zalakaroson, a MenDan Hotelben szombaton a bárzongorista Rakonczai Imre lép fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában