Korszerű berendezések saját és pályázati forrásból

2023.11.15. 12:30

Modernizálták a Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület eszközparkját

Pályázati és saját forrás felhasználásával új akkumulátoros hidraulikus mentőeszközkészlet áll a Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület rendelkezésére. A feszítővágónak, a feszítőhengernek és a speciális ollónak nagy hasznát veszi a csapat.

Benedek Bálint

A Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület három új és felújított eszközzel gazdagodott, amit Hajmás Gábor tag, mentor (balról) és Baján Sándor elnök mutatott be Gelsén, a tűzoltószertárban

Fotó: Szakony Attila

Az önkéntes tűzoltó egyesületek számára az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a Magyar Tűzoltó Szövetség közös éves pályázatot írt ki, ennek keretében a gelseiek közel egymillió forintot nyertek. Ezen kívül mivel a településen önállóan beavatkozó tűzoltó egyesület működik, az OKF külön támogatást is biztosít, valamint a fejlesztéshez saját tőkét is felhasználtak.

- Ebből a finanszírozásból két szerszámot átalakíthattunk modern, a 21. századnak megfelelő akkumulátorossá - mondta Hajmás Gábor, a Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület mentora, tagja. - A másik eszközt eddig bemutatókon használták, ám most éles bevetéseinken is használjuk majd. Ez a jövő, a kiváló minőségű berendezések sokat segítenek a közlekedési balesetek sérültjeinek kiemelésében, a mentés során. Az önkéntes tűzoltóink munkáját megkönnyíti, s olyan korszerűek, melyek a töltést követően a mentés ideje alatt bármikor bevethetők.

Hozzátette: éves szinten 50-60 beavatkozást végeznek, a jelenlegi számok is efelé tendálnak. Ahová a hivatásos tűzoltók vonulnak a körzetben, oda a gelseiek is mennek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában