A Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánlják fel

2023.11.27. 11:30

Mézeskalács-sütés adománygyűjtéssel Alsópáhokon

Alsópáhok önkormányzata, a művelődési ház, valamint a Páhoki Kapo(l)cs Alkotóház a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élők számára első alkalommal szervezett adománygyűjtést mézeskalács-sütéssel egybekötve a közelmúltban.

Antal Lívia

Az első közös közösségi sütés: szépen gyarapodnak a mézes kalácsok

Fotó: Alsópáhoki alkotóház

– Az adventi időszakban Alsópáhokon köszönthetjük Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját. Mint ismert, az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja, hogy felkarolják az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekeket – mondta Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere.

Készül a mézes tészta (balról jobbra): Mészáros Lászlóné, Piszár Bernadett és Göncz Józsefné
Fotó: Alsópáhoki alkotóház

Kifejtette, hogy az alapítvány munkáját és működését kívánják segíteni az önkormányzat által szervezett adománygyűjtéssel. Az összegyűlt pénzösszeghez saját kezűleg készített mézes kalácsokat ajándékoznak majd, amelyeket az alsópáhoki alkotóházban készítenek el felnőttek és gyerekek bevonásával.

– A közösségi sütésre jelentkezőket az adakozás, az örömszerzés vágya hozta össze – emelte ki Nagy Anita Lilla, a Páhoki Kapo(l)cs Alkotóház vezetője. – Délelőtt helyi hölgyek közreműködésével legyúrtuk és előkészítettük a mézes tésztát, délután próbasütést végeztünk, és négyre már megérkezett a Dr. Szántó Imre Általános Iskola első osztályosai közül az első csoport szülői kísérettel. A többiek a következő hétvégén jönnek. Igazi élménysütés volt ez a gyerekek számára, akik lelkesen vettek részt a fenyőfát, harangot, házikót, szívet, csillagot és különféle állatokat mintázó mézesek elkészítésében. Mindenkinek köszönjük az önzetlen segítséget. Reméljük, hogy az erdélyi gyerekek lelkét is felvidítják majd ezek az írómázzal díszített mézesek.

„Megcsináltuk” – határtalan a gyerekek öröme
Fotó: Alsópáhoki alkotóház

A pénzadomány és a mézesekből álló települési ajándékcsomag átadására Böjte Csaba atya ünnepi adventi előadásán kerül sor december 9-én az alsópáhoki művelődési házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában