Drónfotó

2023.11.26. 19:00

Magasból a körforgalom Bak és Sohollár között

Számtalanszor közlekedünk ezen az útvonalon, ám kollégánk drónfelvételének köszönhetően most madártávlatból láthatjuk a Sohollár és Bak közötti körforgalmat a gyönyörű novemberi napsütésben.

Mozsár Eszter

Fotó: Pezzetta Umberto

Ha pedig nem sietős az utunk, akkor álljunk meg a Sohollár-völgyben, a festői szépségű erdőben. Családok és kirándulók kedvelt pihenője, jó időben piknikező helye. A parkoló melletti réten labdázhatunk, játszhatunk. A közelben találhat a Hét vezér emlékhely is, a kopjafa közelében pedig a természetvédelmi örökség alatt álló százéves lucfenyők csoportosulnak. Érdemes tovább sétálni, s a vadászház melletti sohollári arborétumot felkeresni, ami nemcsak a Zalai Vadászati Évadnyitó rendezvényének helyszíne, hanem kedvelt úticél egyben. Itt található a 2001-ben felszentelt Szent Hubertus kápolna is. Tavasszal a völgy elején hatalmas virágtenger, a fehér, édes illatú ikravirág pompázik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában