Erkölcs, barátság, hit és kultúra

2023.11.26. 08:41

Gyenesdiás időseit műsoros délutánnal köszöntötték az iskolában

Ünnepi programmal köszöntötték Gyenesdiás időseit szombaton délután a Kárpáti János-iskola tornacsarnokában. Gál Lajos polgármester beszédében leszögezte: közösségük megbecsüli e korosztály tagjait.

Péter B. Árpád

Gál Lajos azt kívánta Gyenesdiás nyugdíjas lakóinak, hogy bajaik és problémáik ellenére is élvezzék az életük minden egyes pillanatát

Fotó: Péter B. Árpád

Disznótoros ebéd várta a nagyközség 65 év feletti polgárait a hagyományos idősek napi programon, amelyen a helyi csoportok mellett Babai Norbert zenés műsora is szórakoztatta a több mint kétszáz vendéget. A vidám délutánt a tombolasorsolás után zenés mulatság zárta.

Gál Lajos polgármester köszöntőjében elmondta, 2023-ban is jó évet zár Gyenesdiás, amit igazolnak a sikerek és az eredmények, például az, hogy a település strandjai ismét ötcsillagos minősítést kaptak, a vendégforgalom pedig kimagasló volt.

Több mint kétszázan töltötték együtt a vidám délutánt
Fotó: Péter B. Árpád

– A családbarátság jegyében tovább gyarapodott a nagyközség: a lakosságszám közelít a 4400-hoz, emellett 830 vállalkozás működik itt, s egyre több a betelepülő cég a 25 hektáros ipari parkban. Adóerőképességünk nő, s pályázataink is sikeresek – folytatta Gál Lajos. – Közösségi szinten pedig őrizzük a normalitást, a helyi értékeket, a hagyományos családi erkölcsöt, a barátságot, a szeretetet, a kultúrát és keresztény hitünket.

A polgármester arról is beszélt, Gyenesdiás a bizalomra, az összefogásra, az értékőrzésre és az alázatra épül, s ez a munka – sokak visszajelzése alapján – folytatásra érdemes.

Mint mondta, a közösség mindig számíthat nyugdíjas polgáraira, s örömteli, hogy az országban egyre inkább teret nyer az a keresztény-konzervatív szemlélet, amely szerint az idősektől értékeket kaphatnak a fiatalabbak, hiszen „ez a generáció képest biztosítani a történelmi, kulturális emlékezet folytonosságát, a társdalom érzelmi egyensúlyát, a hagyományok és a tapasztalat továbbadását, ami nélkül a jövendő generációk gyökértelenné válnának”.

Gál Lajos azt kívánta Gyenesdiás nyugdíjas lakóinak, bajaik és problémáik ellenére is élvezzék az életük minden egyes pillanatát, s az év minden egyes napján érezzék a család és a társadalom megbecsülését, szeretetét, háláját.

Pékné Orbán Julianna, a dalárda vezetője a nagyközségben működő közösségek nevében kijelentette: kevés olyan település van az országban, amelynek vezetői ilyen elkötelezetten támogatják a civil szervezeteket, minden erőforrást biztosítva munkájukhoz, tevékenységükhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában