Nagy volt a vihar

2023.11.01. 13:22

Fákat döntött ki a viharos szél Zalában

Fákat döntött ki és tört derékba, illetve egyéb károkat is okozott az az orkán erejű szél, ami hétfő éjszaka sújtott le Zalára. A vihar által egyik leginkább érintett térség Letenye és környéke volt.

Gyuricza Ferenc

Gyergyák Zoltán a murarátkai patakparton kidőlt fák egyikét mutatja

Fotó: Gyuricza Ferenc

Gyergyák Zoltán, Murarátka polgármestere már kedd délelőtt jelezte, hogy a faluban két helyszínen is azonnali beavatkozásra volt szükség. A Hunyadi utcában villanyvezetékre dőlt egy fa, míg a község központjában, a vendégház udvarán a hősi emlékmű került veszélybe hasonló okok miatt.  

- Isteni szerencse, hogy a patakpartról kidőlt hatalmas fa éppen csak elkerülte az emlékművünket – mondta Gyergyák Zoltán. – A törzse 10 centiméterrel mögötte zuhant a földre, az egyik ága pedig a tujákat zúzta össze. Történtek további fakidőlések is a településen, de azok nem okoznak forgalmi akadályt, s anyagi javakat sem veszélyeztetnek, így a kárelhárítási munkálat a hét munkanapjain folytatjuk. Sajnos, a vihar a temetőt is érintette, a sírok egy részéről a nagy szél levitte a virágokat, koszorúkat, mécseseket, ami mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt igen kellemetlen.  

A vihar a környező településeket sem kímélte. Letenyén, Muraszemenyén és Zajkon ugyancsak fákat döntött ki a szél, utóbbi két helyszínre szintén riasztani kellett a tűzoltókat. Muraszemenye aligvári településrészén egy úttestre dőlt, s ezáltal forgalmi akadályt képező fát kellett eltávolítaniuk, Zajk külterületén pedig az áramszolgáltatás folyamatos biztosítása miatt volt szükség a beavatkozásra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában