Mindenben segíti a közösséget

2023.11.29. 17:15

Az alpolgármester viszi ki a rászorulóknak a tűzifát Szentpéterúron

Összesen 290 köbméter tűzifát osztanak ki a rászorulóknak Szentpéterúron. Ebből 140 köbmétert az állam biztosít, további 150-et pedig az önkormányzat vásárolt, mert a településen sokan vannak olyanok, akiknek az egy, illetve két köbméter tüzelő hatalmas segítséget jelent.

Péter B. Árpád

Szummer László: Szentpéterúron majdnem kétszáz háztartásba jut szociális tűzifa

Fotó: ZH

Szummer László alpolgármester – a családi vállalkozásában dolgozókkal és Szentpéterúr közmunkásaival közösen –, terítés nélkül rakodja és szállítja ki a fát, az egyedülálló időseknek pedig fel is aprítja majd a tűzre valót.

A testület Szummer Lászlót bízta meg azzal, hogy a kiosztást koordinálja, de ő ennél sokkal többet tesz: a vállalkozásában dolgozókkal s a település közmunkásaival vállvetve, saját, illetve az önkormányzat traktorával díjmentesen házhoz szállítja, az egyedül élő nyugdíjasoknak pedig emellett kályhakészre felaprítja a fát.

Szentpéterúron majdnem kétszáz háztartásba jut ily módon tűzifa.

Mellettük van 70 család, amely ugyan rászoruló, de nem igényelt segítséget, nekik az önkormányzat szociális keretéből adnak majd támogatást az év végén, mondta el Szummer László.

Településünkön sokan a létminimumon vagy akár az alatt élnek, többen 70-80 ezer forintot keresnek havonta. Önkormányzatunk a tűzifával is próbálja segíteni őket – fogalmazott az alpolgármester, aki 2019 óta nem veszi fel a tiszteletdíját, hanem a település civil szervezeteinek munkáját támogatja ebből.

Szummer László, amiben csak teheti, segíti a falu lakóit
Fotó: ZH

Szummer László azt mondta lapunknak: itt él, itt tervezi a jövőjét, s szeretné szebbé és jobbá tenni a községet – nemcsak karitatív munkával, hanem a közösségnek örömet hozó rendezvényekkel is.

Január végén például kolbásztöltő fesztivált rendeznek, amelyre Sármellékről, Balatonmagyaródról, Reziből, Cserszegtomajról, Zalaapátiból, Zalabesenyőről és Ligetfalváról is érkeznek majd csapatok. Sőt: a stájer testvértelepülésről, Sankt Peter im Sulmtalból is érkezhetnek résztvevők, ugyanis az elmúlt másfél évtizedben elhanyagolt kapcsolatot az alpolgármester szeretné helyreállítani, ezért a jövő héten Ausztriába utazik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában