Adventi gyűjtés a DK-nál

2023.11.28. 18:30

Az adományokat a Keszthely térségében élő rászorulóknak juttatják el

Idén is meghirdeti adventi adománygyűjtését a Demokratikus Koalíció keszthelyi szervezete.

Péter B. Árpád

A rászorulóknak segítenek az adományokkal, képünkön Dékány Péter és Kovács Viktória a sajtótájékoztatón

Fotó: ZH

Dékány Péter önkormányzati képviselő, a DK választókerületi elnöke kijelentette: „az orbáni infláció miatt egyre nagyobb az elszegényedés, és mind többen szorulnak segítségre”. Szerinte erre szociáldemokrata fordulat esetén nem lenne szükség, mert akkor „nem a társadalom egy százaléka fölözné le a javak nagy részét”.

Kovács Viktória, a párt választókerületi ügyvezető alelnöke arról beszélt, a következő két hétben, december 9-ig tartós élelmiszert gyűjtenek, majd az összeállított csomagokat a Keszthely 25-30 kilométeres vonzáskörzetében élő rászorulóknak juttatják el, segélyszervezetek közreműködésével. Az adományokat – például lisztet, rizst, tésztát, cukrot, illetve karácsonyi édességeket – kedden és csütörtökön 15 és 17, szerdán és szombaton pedig 9 és 11 óra között várják az Átrium Üzletházban lévő DK-irodában.

Az alelnök kiemelte, a DK-nál a december az adományozásról, az egymásra figyelésről s az emberekről, vagyis a karitatív szolgálatról szól; a politika ilyenkor egy picit háttérbe szorul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában