Kanizsa mesterei sorozat

2023.11.09. 15:30

A táncosok is bemutatkoztak a Hölgyklubban

A Honvéd Kaszinó Hölgyklubjának tagjai az intézmény tükörtermében szerdán a Kanizsa mesterei című sorozat keretében táncosokat ismerhettek meg.

Benedek Bálint

Az eseményen a szkeses fiatalok mutatták be tudásukat

Fotó: Benedek Bálint

A vendégeket Büki Pálné, a klub vezetője köszöntötte. Beszédében elmondta: a városban nagyon sok tánccsoport működik, nagyszerű emberek tanítják táncmozdulatokra a fiatalokat és időseket egyaránt. Közülük is kiemelkedik Szécsényiné Kápolnás Edina, a SZKES Tánccsoport vezetője, aki épp a Honvéd Kaszinó falai között foglalkozik az ifjú generáció tagjaival. Rajta kívül Vizeli Dezső, a Kanizsa Táncegyüttes vezetője és koreográfusa mutatkozott be. Utóbbi csoport mind a mai napig a tiszta forrásból merítő népművészet dél-zalai fellegvárának tekinthető. Az eseményen a szkeses fiatalok  mutatták be tudásukat. 
A népszerű sorozat folytatódik: december 5-én (kedd) 16 órakor Horváth Gábor tanár, világjáró tart előadást. Január 10-én (szerda) 16 órakor Vámos Béla zenetanár mutatkozik be, tavasszal pedig a Kultúra lovagja, Lengyák István beszél küldetéséről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában