A nap képe

2023.11.12. 20:30

A Szent Márton híd

Magyarország egyik leghosszabb közúti viaduktja, a Zala vármegyében, Zalalövő mellett található Szent Márton völgyhíd.

Gyuricza Ferenc

A nap képe

Fotó: Gyuricza Ferenc

A 600 méter hosszú objektum építése 2016-ban fejeződött be a 86-os út várost elkerülő szakaszán, átadására ugyanazon év november 4-én került sor, névadóját pedig ez év november 12-én, vasárnap tartották. A völgyhíd nevére mások mellett dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök tett javaslatot, így annak megáldására is az egyházmegye főpásztorát kérte fel a helyi önkormányzat.  

A 86-os gyorsforgalmi út az észak-déli közlekedési folyosó egyik fontos eleme, amelynek forgalma hazánk európai uniós csatlakozását követően növekedett meg jelentősen. A Mosonmagyaróvártól Rédicsig tartó útszakaszfejlesztését Magyarország az Európai Unó támogatásával valósította meg, ennek során az útnak részben új nyomvonala épült ki, illetve a legtöbb szakaszán kétszer két sávossá bővítették. Zalában a legjelentősebb fejlesztés a zalalövői elkerülő szakaszon történt. A 10,7 kilométer hosszú új nyomvonal a 600 méteres völgyhidat is magába foglalja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában