A ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. konzorciumban építette

2023.11.04. 16:00

A Néprajzi Múzeum új épülete ezüstöt nyert a tetők világbajnokságán

A világversenyen a zsűri 87 pályázatot fogadott el érvényesnek, köztük az ÉMSZ által nevezett 9 projektet, amelyek közül három dobogóra került.

Antal Lívia

A Néprajzi Múzeum tetőszerkezete a lapostető kategóriában kapott ezüstérmet

Fotó: Magyar Építők

Három magyarországi épületet díjaztak: a Magyar Zene Háza arany, a Néprajzi Múzeum ezüst, a Nyugati pályaudvar pedig bronzérmet nyert a Tetők Világbajnokságán (IFD Award) az olaszországi Meranóban – derült ki az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetségánek (ÉMSZ) sajtóközleményéből. A Magyar Zene Háza és a Nyugati pályaudvar a Magyar Építő Zrt. kivitelezésével, míg a Néprajzi Múzeum a ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. konzorciumának munkájával valósulhatott meg. A Városligetben, az egykori Felvonulási tér helyén Európa egyik legkorszerűbb etnográfiai múzeumépülete tavaly május 23-án nyitotta meg kapuit.

Az IFD a nemzeti tetős szövetségeket, 22 ország 15 ezer tetőfedő cégét foglalja magában. A világméretű szakmai szervezetben Magyarországot az ÉMSZ képviseli. Kétévente, minden páratlan évben rendezik meg a világbajnokságot, amelyen idén az európai országok mellett az Egyesült Államok, a Dél-afrikai Köztársaság és Kína is képviseltette magát. Az IFD rendes tagjai, a nemzeti szövetségek lapostető, fémlemezfedés, homlokzat és magastető kategóriákban pályázhatnak.

A tetők világbajnokságán (IFD Award) lapostető szekcióban nyert aranyérmet a Metal Hungaria Holding Zrt. a Magyar Zene Háza extravagáns tetőszigetelésével. Szintén a lapostető szekcióban lett ezüstérmes a Renomé-Bau Kft. és a Lajta-Duna Építő és Vízszigetelő Kft. közös projektjükkel, a Néprajzi Múzeum speciális tetőszerkezetével. A Horex Kft. a Nyugati pályaudvar tetőjével pedig fémlemezfedés kategóriában nyerte el a bronzérmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában