A zalai népművészeket képviselő NESZ-re is szavazhatunk

2023.11.01. 17:00

A legjobb a legjobbak közt, megvannak a Prima Primissima jelöltek

Idén a népművészekre, a népi kézművesség értékeit őrzőkre is szavazhatunk november 29-ig, ugyanis az idei Prima Primissima díj tíz kategóriájának harminc jelöltje között található a Népművészeti Egyesületek Szövetsége – Kárpát-medencei hatókörű civil szervezetet is.

Mozsár Eszter

A Zala Megyei Népművészeti Egyesület minden évben részt vesz a NESZ legnagyobb éves nemzetközi találkozóján, a Mesterségek Ünnepén. Felvételünkön Nagy Béla fafaragó és Mecséri Cecília hímző az ide forgatagban.

Fotó: Zala Megyei Népművészeti Egyesület

Ahogy arról Devecz Zsuzsi, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke tájékoztatott, a zalai civil szervezet a kezdetek óta tagja a NESZ-nek. Most arra kérik a szimpatizánsokat, hogy támogassák szavazatukkal a zalai egyesület számos programját segítő országos egyesületet.

A Zala Megyei Népművészeti Egyesület arra hívja fel a figyelmet, hogy a szavazattal hozzásegítheti az elismeréshez a Magyar népművészet és közművelődés kategóriában jelölt szövetséget, amely a népi kézműves hagyományok megőrzésének és megújításának szimbóluma. A hazai és határon túli népi kézműves közösségeket összefogó civil szervezet 40 évvel ezelőtti megalakulása óta nap mint nap azon dolgozik, hogy a hagyományőrzés élő, a ma emberéhez szólni tudó, megtartó érték legyen, amely folyamatosan megújulva emeli be a régit a mába, köti össze a múltat a jelennel. Ezen cél érdekében képzések, táborok, kiállítások, konferenciák és fesztiválok sokaságát szervezik itthon és külföldön egyaránt. A szervezet ugyanakkor minőségbiztosítási rendszert tart fenn a Hagyományok Házával közösen. Legismertebb rendezvénye a több nemzetközi elismerést is kapott Mesterségek Ünnepe, ahol egy hétvége alatt több tízezer érdeklődő kerül közvetlen kapcsolatba a népi kézműves mesterségeket bemutató közösségekkel.

November 29. éjfélig lehet szavazni a Prima Primissima idei Közönségdíjasára. A 2023-as Prima Primissima díj tíz kategóriájának harminc jelöltje közül – a szakmai elismerésen kívül – a közönség által legtöbb szavazatot kapott Prima a Demján Sándor Alapítvány által felajánlott 15 millió forinttal járó Közönségdíjban részesül. A szavazás keretében a résztvevők SMS-ben szavazhatnak az általuk választott Prima Primissima jelöltre a 06 70/70-77-000-es számon.

Az idei jelöltek:

https://www.primaprimissima.hu/indul-a-prima-primissima-kozonsegszavazas/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában