Tanulás korszerű eszközökkel

2023.11.17. 15:30

A Kölcsey-iskolások is megkapták a notebookot

A napokban 1544 laptopot oszt ki a Zalaegerszegi Tankerületi Központ a hozzá tartozó 42 intézményben. Pénteken a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban 101 darab modern oktatási eszközt nyújtottak át a 10. évfolyamos diákok számára.

Mozsár Eszter

Vigh László, Kajári Attila és Zimborás Beatrix az átadáson a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

Fotó: Mozsár Eszter

Összesen 36 milliárd forint értékben 140 ezer notebook kiosztása kezdődött meg a 7. és 10. évfolyamos tanulók számára a napokban a ,,Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára" című projekt keretében. A Zalaegerszegi Tankerületi Központban 761 darabot egerszegi, míg 783 darabot vidéki iskolákban adnak át, tájékoztatott Kajári Attila tankerületi igazgató.

- A kormány célja, hogy azok az 5-12. évfolyamos tanulók, akik igénylik, hozzájussanak az esélyegyenlőség jegyében a tanulást segítő hordozható számítógéphez, ezzel is erősítve a digitális tudáshoz való hozzáférést – mondta az igazgató.

A Kölcsey-gimnázium diákjainak nevében Zimborás Beatrix intézményvezető-helyettes köszönte meg a támogatást. Mint mondta, a modern eszközökkel könnyebb az érettségire vagy éppen a tanulmányi versenyekre való felkészülés. Jelenleg 101 diák kapja kézhez a tartós, megerősített belső alkatrészekkel felszerelt HP Pro x360 Fortis típusú noteszgépet. A héten már megindult a regisztráció, tavasszal a 9. évfolyamosok következnek, tette hozzá.

Vigh László országgyűlési képviselő arról szólt, hogy az utóbbi évtizedekben olyan innováció felé mozdul a világ, ami az oktatást is érinti. A kormány segíti abban, hogy a fiatalok a legkorszerűbb eszközökkel bővítsék ismereteiket, tette hozzá.

Nemcsak az állami, hanem az egyházi és a magánfenntartású köznevelési intézmények tanulói is igényelhettek hordozható számítógépet, így a program második elemeként 1462 településen 2572 iskolában, több mint 3000 feladatellátási helyen osztják ki azokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában