Hosszútávú kapcsolatot építenek ki az oktatási intézményekkel

2023.11.24. 11:41

A 3000. diákot köszöntötték a tesztpályán

A ZalaZone tesztpályára látogató 3000. diákot köszöntötték pénteken reggel.

Arany Gábor

Vigh László ajándékkal köszöntötte Nagy Zoét

Fotó: A szerző

Bogár Beáta, a ZalaZONE InnoTech Nonprofit Kft programkoordinátora érdeklődésünkre arról számolt be, hogy társaságuk fő feladata a ZalaZONE tesztpálya nem gazdasági célú kutatás-fejlesztési tevékenységeinek összehangolása, valamint ezek széleskörű társadalmi bemutatása és megismertetése. Ennek megvalósítása 2023 februárjától célzottan erre indított programokkal zajlik, melynek célja egyrészt a ZalaZONE tesztpálya és az egész ökoszisztéma pozitív megítélésének. imázsának erősítése, a tesztpályán folyó tevékenység minél szélesebb körben való megismertetése. Ezt szolgálja, hogy az oktatási intézményekkel hosszútávú kapcsolatot építenek ki, ami a képzett munkaerő utánpótlását is biztosíthatja a fiatal generációk helyben tartásával, illetve visszacsábításával.

A programban ez év februárjától november végéig 35 zalai és dunántúli alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézmény diákjai számára mutatták, mutatják be a tesztpályát és az itt folyó kutatást.

Pénteken az egerszegi Mindszenty-iskola 96 tanulója érkezett látogatóba. Közülük a 9. a. osztályos Nagy Zoé volt a 3000. diák, aki a programban felkereste a tesztpályát. Ez alkalomból őt ajándékkal is meglepte Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, aki ezt követően köszöntötte az iskolai csoportot. Szavai után félórás bemutatót láthattak, hallhattak a tanulók a tesztpályáról, amit aztán buszra szállva körbe is jártak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában