Zalai Prima közönségdíj

2023.10.05. 12:00

Zalai Prima Díj 2023 - Bemutatjuk Boa Endrét

Magyar képző- és iparművészet: Boa Endre.

Zaol.hu

Boa Endre: 1956.03.13.-án születtem Nagykanizsán. Gyermekkoromat Csörnyeföldön töltöttem. 1978 -óta Letenyén élek. 1983-ban kapcsolódtam be a megyei és országos népművészeti mozgalomba, fafaragóként. 1990-óta fő hivatásnak választottam a fafaragást, aminek első szakmai lépcsőfoka a Népi Iparművész cím elérése volt 1995-ben. Az elmúlt negyven évben számos kisplasztika, és közel kettőszázötven nagyméretű köztéri alkotás került ki a kezeim közül. Ezek az alkotások nem csak hazánkban, hanem az összes határon túli területen megtalálhatóak.

Elsősorban történelmünk jeles alakjait formálom meg, de az utóbbi időben egyre több szakrális alkotást is készítek.  2014-ben munkám elismeréséül a Magyar Kézművességért díj arany fokozatát vehettem át. Szakmai és személyes  hitvallásom,  hogy  teremtődjenek  olyan  helyek,  ahol a  mai rohanó világban az emberek megállhatnak egy megemlékezésre, egy főhajtásra, egy imára, egy adventi örömre. Munkáimmal ehhez szeretnék hozzájárulni, mert hiszem és vallom, hogy a hagyományaink, a kultúránk ápolása az egyik legfontosabb feladatunk nemzeti identitásunk megőrzéséhez.

Szavazzon >>

Boa Endre

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában