Őszi betakarítás Reszneken

2023.10.02. 12:00

Vásárokon elérhetők és online is rendelhetők a reszneki termékek

Zajlik az őszi betakarítás Reszneken, a Start-közmunkaprogram keretében több hektár területen gazdálkodik az önkormányzat.

Korosa Titanilla

Betakarították a bogyós gyümölcsöket

Fotó: Korosa Titanilla

Kercsmár István polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az elmúlt időszakban a fél hektáron termesztett bogyós gyümölcsök betakarítását végezték kézi erővel a dolgozók. Ládákba került a fekete szeder és a fekete berkenye, ezekből közepes termés volt az idén. A gyümölcsöket, a bogyósok mellett a málnát, epret, ribizlit is feldolgozzák, lekvárokat, szörpöket, ivóleveket készítenek a zöldség- és gyümölcsfeldolgozóban a közfoglalkoztatottak. A termékeket vásárokon értékesítik. Nemrég a Somogy vármegyei közfoglalkoztatási kiállításon és vásáron vettek részt és egész jó bevételre tettek szert. Emellett online is megvásárolhatók a készítmények.

A mezőgazdasági programban továbbá 3 hektáron termett idén a krumpli, elsősorban sárga burgonyát termesztettek idén, ami szépen termett, illetve 1 hektáron olajtökkel foglalkoznak, ennek betakarítása zajlott az utóbbi napokban. Az esőzések ellenére itt is jól sikerült a termés. A betakarítást követő mosást, szárítást is helyben, a foglalkoztatottakkal oldja meg az önkormányzat.

A polgármester továbbá azt is elmondta, hogy a fóliasátorban idén nagy mennyiségű uborka termett, ennek egy részéből savanyúságot készítettek, illetve árusították, ahogy a paprikát és a paradicsomot, de készítettek vegyes savanyúságokat, valamint lecsó is készült és került üvegekbe.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában