Nyolc napirendi pontot tárgyaltak

2023.10.26. 12:30

Ülésezett a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság

Október 24-én, kedden tartotta őszi soros ülését a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság, tájékoztatta portálunkat a szervezet. Az ülésen a résztvevők nyolc napirendi pontot tárgyaltak meg.

Zaol.hu

Az idei Göcsej Harci Túra egy pillanata

Forrás: ZH-Archívum / Szakony Attila

Első felszólalóként dr. Sifter Rózsa főispán, a védelmi bizottság elnöke három napirendi pontban taglalta az elmúlt időszak feladatait, illetve a bizottság szervezeti és működési szabályzatának módosítását, melyre jogszabályi változás miatt volt szükség. Az ezt követő napirendi pontok érintették az elmúlt időszakban végzett feladatokról szóló beszámolót, melyben a főispán külön kiemelte az idei, dr. Böröndi Gábor vezérezredes által megnyitott Göcsej Harci Túrát. A beszámoló elfogadását követően a bizottság határozattal hagyta jóvá a 2024-es év feladatait és az azokhoz szükséges forrásokat tartalmazó feladat- és pénzügyi tervet, derül ki a közleményből.  

Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi elnökhelyettes három napirendi pontban katasztrófavédelmi szakmai előterjesztéseket tárt a bizottság elé. Szóba került a téli időjárásra történő felkészülés, de beszélt a wellness-szállodák tűzvédelemmel kapcsolatos ellenőrzési tapasztalatairól, valamint a fűtési szezonnal kapcsolatos tudnivalókról is.  

A folytatásban Nagy Lajos ezredes, honvédelmi elnökhelyettes előterjesztése alapján a honvédelmi referensek 2023-as képzésének tapasztalatairól, míg nyolcadik napirendi pontként Győri Tamás százados, a 7. Hadkiegészítő és Toborzó Központ megbízott parancsnokának javaslata alapján a gazdasági anyagi szolgáltatások aktuális kérdéseiről számoltak be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában