Sokan kíváncsiak voltak a programra

2023.10.04. 13:00

Süteményt és mustot is kóstoltak a külsősárdi Őszi Fesztiválon

Az elmúlt hétvégén szombaton rendezték meg a már hagyományosnak számító Őszi Fesztivált a határ menti Külsősárdon.

Korosa Titanilla

Az Őszi Fesztiválon Külsősárdon közel 10 liter, 14,6 cukosfokos must készült, amit el is fogyasztottak a résztvevők.

Fotó: Korosa Titanilla

Mint arról Gasparics Győző polgármester beszámolt: a résztvevők különféle őszi, szüreti ételeket készítettek az alkalomra, de megkóstolhatták a programra ellátogatók azt a különleges helyi készítésű süteményt, mely a Bagolyszelet nevet kapta. A gesztenyés finomság nemrég fődíjat nyert a Felsőrajki Nemzetközi Kiállításon és Vásáron.

Kulturális műsor is színesítette az eseményt, melyben a Völgyifalusi Népdalkör, majd Toplak Tamás és társa, Erzsi lépett fel és énekelt a szüreti időszakhoz kapcsolódó énekeket, bordalokat, slágereket.

A programra sokan voltak kíváncsiak ez alkalommal is, a helyi családok szinte mindegyike képviseltette magát és vendégek is érkeztek, többek között Kótról, a falu szlovén, muravidéki testvértelepüléséről. Az egybegyűltek leszüretelték és feldolgozták az önkormányzat lugasán termett szőlőt is, illetve versenyt hirdették, a benevezőknek azt kellett megállapítaniuk, hogy hány cukorfokos lett a must. Ez a kóti Ficsár Károlynak sikerült a legpontosabban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában