Sikeres program

2023.10.31. 18:30

Snapszerversenyen csaptak össze a nyugdíjasok Csesztregen

Hétfőn rendezte meg Csesztregen a helyi Korhatártalan Klub a hagyományos snapszer vándorkupát. A programon mintegy 50-en vettek részt.

Korosa Titanilla

A csesztregi klub versenyzői (zöld pólóban) és a kelebeszentmártoniak közt dőlt el az idei verseny

Fotó: Korosa Titanilla

A versenyre megérkeztek a Civil Nyugdíjas Klub tagjai Lentiből, a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub, illetve a szlovén Kobilje, azaz Kebeleszentmárton idősklubjának kártyásai. A bázakerettyei Olajipari Nyugdíjasklubból is csatlakoztak a programhoz érdeklődők, de ők most a játékba nem szálltak be, hanem megtekintették Csesztreg érdekességeit, látnivalóit.

A kártyaversenyen páros snapszert játszanak, a 4-4 fős csapatok tagjai körmérkőzéseken küzdenek, a négy fő eredménye adja a csapatét.

Hetedik alkalommal rendezték meg a programot, az első versenyt a kebeleiek nyerték, majd azóta szinte minden évben a csesztregiek. Idén is nagy volt a küzdelem a két klub versenyzői között, végül a határon túliak nyertek, megelőzve a házigazdákat, a harmadik helyen holtversenyben végzett a lovászi és a lenti klub.

Az esemény nagyon sikeres és már hagyományt teremtettek vele - mondta Király Edit klubvezető és Király József szervező, aki azt is hozzátette, hogy a nyugdíjasok könnyen játsszák ezt a játékot, kellemes szórakozás és sportértéke is van. Minden környékbeli idősklubnak megvan egyébként a maga sportprogramja, Lovásziba tekézni járnak, Lentibe ügyességi versenyre, Kebelére lengőtekézni, a csesztregi szervezet pedig a snapszer vándorkupával csatlakozik a sorba.

Király Edit azt is elmondta, hogy november 6-án, hétfőn tartják a hagyományos faültetési programjukat, idén egy hársfát ültetnek le a temetőbe, mellyel a Korhatártalan Klub elhunyt tagjainak állítanak emléket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában