Az időjárás is kegyes volt a felvonulókhoz

2023.10.15. 11:00

Remek hangulatban telt a szüreti rendezvény Rédicsen

Szombaton nagy érdeklődés mellett tartották meg Rédicsen a szüreti felvonulást és az ahhoz kapcsolódó programokat.

Korosa Titanilla

Bíró Károly lovasfogata Soós Endréné polgármesterrel (elöl) és Bedő Lászlóné alpolgármesterrel

Fotó: Korosa Titanilla

Rédicsen hagyományos esemény az önkormányzat szervezésében megrendezett szüreti felvonulás, több mint 100-an vettek részt a programon ez alkalommal is. A résztvevők a művelődési háznál díszítették már kora délután a járműveket, majd nyolc traktorral indult el a menet, illetve volt, aki motorral, quaddal csatlakozott, valamint idén is elhozta lovasfogatát a hosszúfalusi Bíró Károly, aki mellett Soós Endréné polgármester és Bedő Lászlóné alpolgármester foglalt helyet.

Fotó: Korosa Titanilla

Az időjárás is kegyes volt a jelmezbe öltözött felvonulókhoz, akik jó hangulatban járták körbe a község utcáit, a helyiek az út mentén összegyűlve várták őket, így menet számos helyen megállásra kényszerült, szívélyes vendéglátók állták útjukat étellel és főként itallal.

A szüreti felvonulás után a pajtaszínháznál műsorral folytatódott a program, fellépett az Ezüstlile Néptánccsoport, a helyi Csámpás Rozi Dal Egylet, majd sor került a hagyományos Szent Mihály-napjához kötődő máglyagyújtásra, de volt tűzijáték, illetve a szervezők gulyással, pogácsával és borral kínálták az érkezőket, és estébe nyúlt a zenés szórakozás.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában