Az általános iskolák végzős tanulóit várják

2023.10.20. 12:00

Pályaválasztási nap a Kanizsa Arénában

Szakma-Vár címmel rendeznek pályaorientációs napot október 25-én a Kanizsa Arénában. A részletekről Anda Zoltán, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója és Bangó-Rodek Viktória, a vármegyei kamara szakképzésért felelős szakmai vezetője adott tájékoztatást.

Pásztor András

Anda Zoltán főigazgató és Bangó-Rodek Viktória, amegyei kamara szakembere a sajtótájékoztatón

Fotó: Szakony Attila

Anda Zoltán elmondta: a tavalyi sikeres programon felbuzdulva idén is egész napos program várja az általános iskolák végzőseit a Kanizsa Arénában, ahol képzési kínálatukkal megjelennek az intézmények, illetve több cég és vállalat is bemutatja profilját. Mindezek mellett különféle szakmabemutatókat is tartanak, a diákok akár VR-szemüvegen keresztül nyerhetnek bepillantást a faipari, gépészeti és egyéb szakmacsoportokba.

Bangó-Rodek Viktória hozzátette: a végzős diákok mellett a nyolcadikos osztályfőnököknek is tartanak tájékoztatót, sőt 17 órától a szülőket is várják, akik a rendezvényen minden kérdésre választ kaphatnak.

- Szeretnénk elmondani a diákoknak, az osztályfőnököknek és a szülőknek, hogy a szakmaszerzés biztonságot ad a jövőre - fogalmazott a megyei kamara szakembere.

A pályaorientációs napra a nagykanizsai és letenyei járás valamennyi általános iskolájának végzős tanulóit várják a szervezők, a legtöbb intézményben az utaztatást is megszervezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában