Döntöttek a pacsai önkormányzati képviselők

2023.10.11. 11:00

Óvoda-, iskolakezdést, civil szervezeteket támogatnak

Az anyagiak mellett más módon is segítik az egyesületeket, például helyiséget biztosítanak számukra.

Arany Gábor

A pecások kedvelt pacsai tava, a horgászegyesület is kapott támogatást

Fotó: Pezzetta Umberto / ZH Archív

Támogatásokról döntött a kisváros önkormányzatának képviselő-testülete.

Többéves hagyományt folytatva anyagilag is hozzájárulnak az óvoda- és az is az iskolakezdés költségeihez. A helyi rendelet értelmében támogatásra jogosultak azok, akiknek saját, nevelt, örökbefogadott gyereke Pacsán jár óvodába, iskolába. Szintén támogatásra jogosult a 14. életévét betöltött, középiskolába, szakiskolába járó diák, illetve mindazon gyermek, aki speciális igényűként nem a város óvodájába, illetve iskolájába jár.
Az egyszeri tízezer forintos támogatás az után a gyerek után jár, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 228 ezer forintot.  A kérelmet szeptember utolsó napjáig lehetett benyújtani.
Kelemen Tamás polgármester érdeklődésünkre arról is beszámolt, hogy a városban működő civil szervezeteknek is nyújt anyagi támogatást az önkormányzat a működési kiadásaikhoz, mégpedig a korábbi évekhez képest emelt összeget. Eszerint a horgászegyesület 125 ezer, a polgárőrök szervezete 400 ezer, a városvédők és városszépítők 125 ezer, a tűzoltóegyesület 225 ezer, míg a római katolikus plébánia 375 ezer forintot kap az önkormányzattól a jövő év április 30-áig felmerülő működési költségeikre. A polgármester hozzátette, a Nőszirom Kulturális Egyesület nem kért támogatást, ez a szervezet  tavaly 100 ezer forintot kapott, ezt az összeget most a többi igénylő között osztották fel. Szólt arról is Kelemen Tamás, hogy a Haladás Sportegyesület is részesült anyagi segítségben, az 1,2 millió forintos juttatásukról már a költségvetési rendelet elfogadásakor döntöttek. 
Az anyagiak mellett más módon is támogatják a civil szervezetek működését, például helyiséget biztosítanak számukra, tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában