Zöldtelepülés

2023.10.11. 14:30

Örökbe fogadták az elültetett fákat

A napokban az országos fásítási program keretében 10 darab fehér eperfát ültettek el a Külsősárdon.

Korosa Titanilla

Közösségi összefogással ültették el az eperfákat Külsősárdon

Fotó: Korosa Titanilla

Gasparics Győző, Külsősárd polgármestere elmondta, hogy sikeres pályázatuknak köszönhetően jutottak hozzá a növényekhez, melyeket nemrég szállítottak el a faluba. Az ültetést közösségi munkában oldották meg a helyiek. A fák a faluház melletti parkba kerültek, az ültetésnél szakmai segítséget Primusa József, a Zalaerdő Zrt. illetékes kerületi erdésze nyújtott.

- Önkormányzatunk tervei közt szerepelt a település zöldítése, több infrastrukturális felújításunk, beruházásunk volt az utóbbi időszakban, most pedig a környezet szépítése van soron – magyarázta Gasparics Győző. - Ezzel is erősítjük a „zöldtelepülés” terveinket, illetve élhetőbbé, szebbé tettük a faluközpontot.

Hozzátette, hogy az ültetéshez megszólították a helybelieket, és azok a családok, amelyek a munkánál képviseltették magukat, egy-egy fát örökbe fogadtak.

A park gondozását az önkormányzat végzi. Található itt fedett kiülő, itt áll a hagyományőrző ház és a régi kukoricagóré. Itt tartják a település egyes rendezvényeit, de a helyi családok is szívesen kijárnak a parkba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában