A testvérfaluból érkeztek

2023.10.09. 17:55

Német vendégek Pákán

Nemrég Pákára érkeztek néhány napra a Pákai Magyar-Német Baráti Kör németországi vendégei, kiknek több programot is szerveztek magyarországi tartózkodásuk idejére.

Korosa Titanilla

A Balatonhoz is elutaztak a Pákai Magyar-Német Baráti Kör tagjai

Fotó: ZH

A Pákai Magyar - Német Baráti Kör tagjai tartják a kapcsolatot már évtizedek óta Páka testvérfalujával, a németországi Wesendorf településsel. E kapcsolatnak része az évenként személyes találkozó is. Idén Páka látta vendégül az érkezőket, és ahogy eddig is, igyekeztek tartalmas kirándulásokat, programokat szervezni számukra.

Lukács Tibor Páka polgármestere, a baráti kör elnöke elmondta, hogy az első napon Káptalantótiba a piacot keresték fel közösen a társaság tagjai, majd megnézték a sümegi várat és vacsorával zárták a napot. A következő napon helyben maradtak, Pákán a háromszenteki kápolnánál töltötték a délutánt, ahol gulyásfőzés és zenés program várta a résztvevőket. Megismerkedhettek a német vendégek Balatonszentgyörggyel, illetve az ottani bivalyrezervátumot is megtekinthették. A harmadik nap sűrűbb programjába a Balaton környéki helyszínek mellett belefért a egy látogatás a Kis-Balatonnál, illetve Nagykanizsán a Csónakázó-tónál.

Az utolsó teljes napot a reggeli hazaindulást megelőzően vacsorával és esti beszélgetéssel zárták. Lukács Tibor hozzátette, hogy a vendégeket jórészt helyi családok látták vendégül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában