Három útszakasz újult meg Gyenesdiáson

2023.10.12. 07:30

Mintegy 43 millió forintból végezték el a rekonstrukciót

Mintegy 43 millió forintból megújult Gyenesdiás három útja, összesen 667 méter hosszúságban.

Péter B. Árpád

Három utca burkolata újult meg, összesen 667 méter hosszúságban

Fotó: Önkormányzat

Gyenesdiás önkományzata 42,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Top+-programból három belterületi útszakasz – a Csokonai és a Faludi utca, illetve a Pilikáni köz – korszerűsítésére, felújítására.

Mint Gál Lajos polgármester elmondta, ezek a közterületek ugyan rendelkeztek szilárd burkolattal, azonban annak minősége mostanra alaposan leromlott.

Fotó: Önkormányzat

– Az eredeti szerkezet alapozási hibái, valamint a közelmúlt közműépítései miatt több szakaszon már repedés volt látható, s itt-ott az aszfaltréteg is kipergett, kitöredezett – fogalmazott a nagyközség vezetője. – A felújítást a kivitelezők az eredetivel megegyező szélességben végezték el, vagyis a Csokonai utcában 4, a Faludiban 6,2, a Pilikáni közben pedig 3 méteren.

A munkálatok a Csokonai utcában 455, a Faludiban 80, a Pilikáni közben 132 méter hosszúságban jelentenek minőségi megújulást, amelynek révén javult a közlekedésbiztonság és nőtt a komfort, tette hozzá Gál Lajos.

Fotó: Önkormányzat

A beruházást száz százalékban az Európai Unió és a kormány finanszírozta.

Nem ehhez a munkához kapcsolódóan ugyan, hanem lakossági igényre a Csokonai utcában 40 kilométer per órás sebességkorlátozást vezettek be, amelynek betartását a rendőrség folyamatosan ellenőrzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában