84 darab új könyvet kaptak

2023.10.18. 17:15

Magyar nyelvű könyvek a lendvai könyvtárnak

A Kölcsey Ferenc Alapítvány idei testvérkönyvtár-támogató programjának keretében a lenti városi könyvtár összesen 84 darab új könyvet adományozott határon túli testvérkönyvtárának, a lendvai közművelődési intézménynek.

Korosa Titanilla

Balról Zágorec-Csuka Judit és Lapath Gabriella a könyvátadón a lendvai intézményben

Fotó: Korosa Titanilla

Az eseményen Zágorec-Csuka Judit, a Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ vezetője és Lapath Gabriella, a Városi Könyvtár Lenti igazgatója elmondták, hogy a két testvérkönyvtár pályázatban való együttműködésének eredményeként 250 ezer forint értékben bővült a lendvai könyvtár kínálata új, magyar nyelvű felnőtt, ifjúsági és gyermek szépirodalmi kötetekkel, szakirodalmi kiadványokkal. 

A könyveket a lendvai partner igényeinek megfelelően válogatták össze közösen a magyarországi könyvtermésből, a lenti intézmény gondoskodott az adomány célba juttatásáról. 

Zágorec-Csuka Judit hozzátette, hogy akkor jött ez a lehetőség, mikor szükségük volt rá, hisz, bár a nemzetiségi programban kap támogatást az intézmény a szlovén államtól, de abból azt összegből a könyvek beszerzése mellett programok lebonyolítását és egyéb kiadásaikat is finanszírozniuk kell. 

Lapath Gabriella a két intézmény együttműködéséről szólt, elmondta, hogy gyakorta vesznek részt zsűritagként a könyvtárosok az intézmények által szervezett versmondó, mesemondó versenyeken, idén a József Attila versmondó verseny megyei fordulójának Lendva adott helyet. Emellett a muravidéki írók, költők rendszeresen bemutatkoznak Lentiben, illetve a lendvai intézmény is vendégül látja hasonló eseményeken a lenti és környékbeli irodalmi alkotókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában