A nagybakónakiak kérték

2023.10.29. 15:30

Közösségi összefogásból készült el az urnafal

Lakossági igényeknek megfelelően nemrégiben elkészült a dél-zalai település temetőjében az új urnafal, melyet vasárnap avattak fel és áldottak meg.

Benedek Bálint

Az urnafal átadóján a temetőben Kovács Tamás és Somogyi Imre

Fotó: Szakony Attila

Az esemény megnyitóján Kovács Tamás polgármester elmondta: a település egyik hiányosságát pótolták most, melyet a falu közössége is régóta kért és várt. Ezúttal kizárólag saját forrásból, közel 1,4 millió forintból 12 darab egyszemélyes és négy, úgynevezett családi hely készülhetett el.

- Örülök annak, hogy még Mindenszentek és halottak napja ünnepe előtt, megfeszített munkával elkészült a Kanizsa Gránit Kft. kivitelezésében az urnafal - folytatta Kovács Tamás. - Az elkészült urnafal méltó körülményt biztosít a hamvak elhelyezéséhez, és méltóképpen vehetünk majd búcsút elhunyt szeretteinktől, továbbá zarándokhely lesz azoknak, akik itt kívánnak emlékezni örökre eltávozott szeretteikre és hozzátartozóikra.

Majd Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is szólt az egybegyűltekhez. Kiemelte: általában olyan eseményeken vesz részt, ahol valamiféle kormányzati segítséggel megvalósult projekteket adnak át a lakosságnak.

Fotó: Szakony Attila

- A mostani kivétel, hiszen az önkormányzat és a helyi közösség jó gazdálkodásának köszönhetően fejleszthetett, s léphetett előre - mondta. - Ráadásul ez esetben olyan beruházás készült el, amit a nagybakónakiak kértek. Azt mutatja, hogy jó úton járnak, hiszen a sírkert fejlesztése mellett több más projektet is sikerre vihettek együtt. Csak ez az út járható és az összefogás szép bizonyítéka lett az elkészült urnafal is.

Ezt követően Somogyi Imre plébános szentelte fel az elkészült építményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában