Rendezvény

2023.10.22. 18:00

Kozmadombján is köszöntötték a nyugdíjasokat

Október az idősek hónapja, ez alkalomból az alig 35 lélekszámú Kozmadombján is ünnepséget szerveztek a helyi szépkorúaknak.

Korosa Titanilla

Balról Horváth Lászlóné alpolgármester, Kámán János, Pácsonyi Imre, Laki Józsefné nyugalmazott címzetes főjegyző

Fotó: Korosa Titanilla

A rendezvényen, melynek megszervezését a vármegyei önkormányzat is támogatta, Kámán János polgármester köszöntötte a megjelenteket először. A falu aktuális ügyeiről is szólt, elmondta, hogy teljes felújításon esett át a ravatalozó az önkormányzat ígéretének megfelelően, jövőre pedig kisebb játszóteret kívánnak kialakítani, mert fiatal, kisgyermekes családok is költöztek a faluba.

Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is részt vett az ünnepségen, köszöntőjében a Szentírást idézve arról beszélt, hogy a régi társadalmakban az idősek hordozták azt a tudást, tapasztalatot, amit a fiataloknak továbbadva fenn tudták tartani a családot, a közösséget. Különösen fontos volt ez akkor, mikor a mindennapi megélhetés, az élet attól függött, hogy ki hogyan értett egy mesterséghez, hogyan tudott védekezni a kihívások ellen. A mai fiatalok kicsit másként gondolkodnak, nagyobb a szakadék a generációk között, az idősebbek tudását elavultnak tekintik, de ez nem így van. Az idősek tudását mindig hangsúlyozni kell, hisz emberi tapasztalataik nem csak a megélhetésre, egzisztenciális kérdésekre vonatkoznak, hanem az egymás közti kapcsolatokra, a szeretetre, bizalomra, arra, hogy az a legfontosabb, hogy jól tudjuk szervezni a családunk, közösségeink életét.

Az alelnök megköszöntötte a jelen lévő legidősebb lakókat, Kámán Lajost és Hugyi Sándornét. Az ünnepségen minden jelenlévőt megajándékozott az önkormányzat, a köszöntőket követően pedig vendéglátással, beszélgetéssel folytatódott a program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában