Előadások gyerekeknek Jane Goodall életéről

2023.10.20. 10:00

Az ölelés ugyanolyan fontos az állatoknak, mint az embereknek

Benedek Bálint

Benke Dániel könyvtáros Jane Goodall munkásságáról, valamint a csimpánzok életéről és a természetvédelem fontosságáról tartott előadást.

Fotó: ZH

A nagykanizsai Halis-könyvtár is csatlakozott az állatvédelmi témahét programjaihoz. A sok színes program és előadás között Benke Dániel könyvtáros a Jane Goodall Intézet támogatásával Jane Goodall életéről, munkásságáról, valamint a csimpánzok életéről és a természetvédelem fontosságáról tartott előadást.

- Jane Goodall kivételes személyisége mai világunknak - mesélte Benke Dániel. - Nem sok ember mondhatja el magáról, hogy már életében igazi ikonná vált. Lassan 90 éves, de még mindig rendületlenül járja a világot, felhívja a figyelmet a világunk problémáira és ami a legfontosabb, hogy közvetíti a remény üzenetét.

Fotó: ZH

Hozzátette: etológusként rengeteget tett azért, hogy minél jobban megismerjük a csimpánzok életét és viselkedését. A terepkutatásainak köszönhetően tudjuk, hogy a csimpánzok eszközöket használnak és nagyon fejlett szociális készségeik vannak.

Fotó: ZH

- A csimpánzölelés előadást négy osztálynak tartottam meg - folytatta a könyvtáros. - Remélhetőleg mindannyian élményekkel gazdagon, boldog "főemlősként" távoztak a könyvtárból. És miért csimpánzölelés az előadás címe? Mert a csimpánzoknál az ölelés ugyanolyan fontos, és hasonló funkciókkal bír, mint az embereknél. Úgy gondolom, napjainkban mindannyiunkra ráférne egy boldog ölelés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában