Életmentő mozdulat

2023.10.11. 15:30

Civil véradás lesz a Halis-könyvtárban

Adományozzunk közösen egészséget címmel október 13-án (péntek) 12 órától a Halis-könyvtárban több szervezet összefogásával szervezik meg a civil véradást.

Benedek Bálint

Budavölgyi Kálmán, a Civil Kerekasztal Egyesület elnöke elmondta: a Halis-könyvtárral, a Magyar Vöröskereszttel és a Kanizsai Fiatalok Közösségével együtt minden évben kérik a lakosságot, hogy adjanak vért. Egy véradás általában az előkészületekkel és a regenerálódással együtt egy órát vesz igénybe – ennyi idő alatt menthetnek meg akár három ember életét is. Ahhoz, hogy bárki életmentő lehessen, fontos, hogy kipihenten és hidratáltan érkezzen a véradásra.

- Szerencsére a rendszeres véradók már számítanak arra, hogy ősszel a példás összefogásunknak köszönhetően várjuk őket, viszont jó lenne, ha az első véradókból még több lenne - folytatta. - A fiatal korosztály tagjai egyre nagyobb számban jelennek meg, ami szintén kiváló üzenet a társadalom számára. Átlagosan 50 fő érkezik, de az idén szeretnék, ha jóval többen nyújtanák a karjukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában