Útvesztők és útkeresők

2023.10.16. 14:06

Bűnmegelőzési akadályverseny indult Nagykanizsán, a Cserháti-technikumban (videó)

Útvesztők és útkeresők címmel négynapos bűnmegelőzési akadályverseny kezdődött hétfőn a Cserháti-technikumban a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ szervezésében.

Benedek Bálint

A szervező Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ foglalkozásai főleg a csapatépítésre fókuszáltak a Cserháti-technikum egyik osztályában

Fotó: Szakony Attila

Az 1999-ben indult esemény részleteiről Mészáros Adrienn intézményvezető beszélt. Kiemelte: a megelőzés rendkívül fontos, ezért több szervezet és oktatási intézmény összefogásával valósulhat meg a szinte az egész hetet felölelő interaktív programsorozat. Mint főszervező, részt vesz még a rendezvényen a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Nagykanizsai Egészségügyi Alapellátási Intézmény, a Nagykanizsai Járási Hivatal Gyámügyi Osztálya és a Zala Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának Igazságügyi Osztálya.

- A középiskolák 9. és 10. évfolyamos fiataljai, vagyis 49 osztály közel 1400 tanulója érintett a prevenciós programban - folytatta. - A gyerekek viszonylag rövid idő alatt rengeteg információval lesznek gazdagabbak. Szerepel a témakörök között a közlekedésbiztonság, a bűnmegelőzés, a gyermekvédelem, de tájékoztatást kapnak az újraélesztésről, a helyzetfelismerésekről. A szervezetek képviselői a Nagykanizsai Szakképzési Centrum technikumai mellett a Mező- és a Batthyány-gimnáziumba is elmennek a hét folyamán.

Mészáros Adrienn hozzátette: a gyerekek egy-egy csoportja minden állomáshelyen 15 percet tölt el, ahol különféle, lehetőleg az érdeklődésüket felkeltő ismeretekre tesznek szert. Néhány helyen előadásokat hallgatnak meg, másutt interaktív játékokban, illetve személyiségformáló foglalkozásokon szerepelhetnek. Olyan tudással vértezik fel az ifjúságot, melyekre a hétköznapok során vagy éppen hirtelen döntési helyzetben támaszkodhatnak. A megszerzett információkból olyan úton indulhatnak el, amely megmutatja számukra a helyes irányt, egyfajta útmutatást ad felnőtt életükre. Az előző évtizedek tapasztalata bebizonyította, ilyen munícióra szükségük is lesz az állandóan változó világban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában