Ünnepség

2023.10.03. 18:30

Az időseket köszöntötték Galambokon

Az elmúlt hétvégén, vasárnap köszöntötték Galambokon a helyi időskorúakat a nekik szervezett ünnepségen.

Korosa Titanilla

Jó hangulatban telt Galambokon az idősek napja

Fotó: Korosa Titanilla

Az ünnepség kezdetén Szabó Tamás, a község polgármestere köszöntötte a vendégeket.

-A mi világunk éppen az Önök és elődeink munkásságának gyümölcse – kezdte. - Önök építették számunkra ezt a falut, megteremtették azokat a feltételeket, melyekre alapozva építhetjük jövőnket tovább. Nekünk csak élni kell a lehetőséggel és legjobb tudásunkkal, szorgalommal példamutatóan tovább alkotni és átadni a felnövő generációnak azt a művet, amit Önök kétkezi munkájukkal létrehoztak, és tovább kell adnunk azt a tudást, amit megtanultunk. Ez a nap, az idősek napja minden évben figyelmeztet minket arra, hogy az előttünk járók lelkiismerettel, becsületes, szorgalmas munkával, rengeteg lemondással, nappalokon, éjszakákon át dolgozva megtették már, amit a család, környezetük, hazájuk, az ország várt tőlük. Most a pihenés, a gondoskodás évei kell, hogy következzenek. Gyermekeik, rokonaik, a településünk, ahol élünk, sokat tehet azért, hogy Önök a lehető legnagyobb kényelemben, szeretetben éljék nyugdíjaséveiket.

Megosztotta ünnepi gondolatait a közönséggel Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője, valamint Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is.

Külön köszöntötték a település legidősebb tagjait, a 98 esztendős Kurucz Istvánnét, aki egészségi állapota miatt nem tudott jelen lenni, illetve a legidősebb galamboki férfi lakost, a 90 éves Rákos Lajost és a 88 esztendős Kálóczi Mátyást, aki a legidősebb galamboki születésű férfi. Szabó Tamás azt is elmondta, hogy idén 5 helyi lakos tölti be a 90. évét Galambokon.

Az ebédet követően kulturális és szórakoztató műsorok várták a szépkorú vendégeket. Az óvodások, általános iskolások mellett fellépett a nagykanizsai Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpad két versmondója, a Galamboki Hagyományőrző Énekkar, a Bajcsai Rezeda Dalkör, végül Ihos József humorista szórakoztatta a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában