Figyelmet érdemelnek

2023.10.28. 19:00

Az idősek tudására szüksége van a fiataloknak

Az önkormányzat a kultúrházban rendezte meg szombaton idősek napi ünnepségét. A köszöntőket követően gazdag kulturális és zenei program várta a vendégeket.

Benedek Bálint

Köszöntötték az ünnepség legidősebb résztvevőit. Balról: Cseresnyés Péter, Huller Lajos, Balazsin Istvánné Mariska néni, Havasi Viktória

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen Havasi Viktória polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében kiemelte: ha az idősekre tekint eszébe jut a köszönet, a hála és a tisztelet. 

- Jó érzés, amikor a felgyorsult, gondterhelt mindennapjainkban ott vannak mellettünk, és türelmükkel, megértésükkel támogatnak minket, tanácsaikkal, múltbéli tapasztalataikkal igyekeznek segítségünkre lenni - folytatta. - Önök biztos alap, az összekötő kapocs a családban. A sors által különböző területekre sodort testvérek közös pontja és személye, az otthon melege, melyben távoli gyerekkori emlékek és tárgyak sokasága emlékeztet minket arra, honnan is indultunk. A mai világunkban sokkal több figyelmet kell szentelni az időseknek, hiszen a hagyományaink, gyökereink nekik köszönhetők.

Ezután Havasi Viktória köszöntötte a legidősebb polgáraikat. Településük legidősebb asszonya Svélecz Józsefné Mária, aki idén töltötte be a 98. életévét. Legidősebb férfi lakosa Mihovics Antal, aki idén lett a 92. éves. A rendezvényen megjelentek közül szintén köszöntötték a legidősebbeket: a 89 éves Balazsin Istvánné, Mariska nénit és a 83 éves Huller Lajost.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő szerint az idősek olyan bölcsesség, tudás birtokában vannak, amit az iskolában nem lehet tanulni, ahhoz meg kell élni éveket, évtizedeket.

- Fontos, hogy a fiatalok megkaphassák tőlük az élettapasztalatukat, a tanácsaikat, melyek irányt mutathatnak ebben a zavaros világban, amikor a békés élet sok helyen is már csak illúzió - mondta az országgyűlési képviselő. - Itt Magyarországon a település közösségei nyugalomban és a biztonság élhetnek, ami mindennél többet ér.

Ezután a színes kulturális műsorban mosolyt csaltak az arcokra: a tótszerdahelyi óvodások, a Zrínyi-iskola diákjai, a Pomurske žice tamburacsoport, a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola diákjai Köves Laurával és Gyulavári Adriennel, a Mura Hagyományőrző Énekkar, a Decsi fivérek és Cziczeli Ferenc énekes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában