Önerős beruházás Zalatárnokon

2023.10.09. 15:30

Aszfaltozott út vezet a művelődési házhoz

Komfortérzetet javító fejlesztésként, önerős beruházás által aszfaltoztatta le a ma már újra művelődési háznak nevezett egykori IKSZT-hez vezető útszakaszt Zalatárnok önkormányzata. A munkálatok költsége 2,1 millió forintot tett ki.

Gyuricza Ferenc

Soós Zsolt polgármester (jobbról) a kivitelező munkatársával, Szili Attilával egyeztet az aszfaltozásról

Fotó: Önkormányzat Zalatárnok

Erről Soós Zsolt polgármester tájékoztatta lapunkat. Elmondta: a művelődési ház olyan többfunkciós intézmény, amit gyakran használnak a falubeliek. Itt található a könyvtár, a számítógépes terem, de a kondicionáló terem is, emellett rendezvények, ünnepségek helyszíne is az épület. A megközelítése – elsősorban kedvezőtlen időjárási körülmények között – eddig azonban nehézkés volt.  

- A 75-ös út csatlakozási pontjától zúzalékköves út vezetett az IKSZT-hez – sorolta a polgármester. – Ezen gyakran keletkeztek mélyedések, amelyek felteltek vízzel, s miután gyalogosan is ezen át volt megközelíthető az épület, joggal kaptunk észrevételeket, kritikákat annak állapota miatt. Miután ez nem térképes, illetve nem önálló helyrajzi számon szereplő út, ezért pályázati forrást nem tudtunk hozzárendelni, de miután a problémát mindenképpen meg akartuk szüntetni, így önerős beruházás mellett döntött az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában