Szépkorúak ünnepsége Miháldon

2023.10.17. 18:30

A tisztelet megnyilvánulásának jele

A Zalaapáti Harmonika Zenekar hangulatos muzsikája fogadta mindazokat, akik részt vettek a Miháldon megtartott szépkorúak ünnepségén. A megvendégeléssel is egybekötött rendezvényen többen köszöntötték a helyi időskorú lakókat.

Gyuricza Ferenc

Cseresnyés Péter (középen) és Gerő Sándor a rendezvény megnyitóján

Fotó: Gyuricza Ferenc

Elsőként Gerő Sándor polgármester szólt az egybegyűltekhez, aki nemcsak arról beszélt, hogy az önkormányzat miként igyekszik segíteni a szépkorúak mindennapi teendőit, de kiemelte azt is, hogy az irántuk érzett tisztelet megnyilvánulásaként évente egy alkalommal külön ünnepnapot szerveznek számukra. Ezen a falu legidősebb női és férfi lakóját – Duics Imrénét és Göncz Istvánt – külön is köszönteni szerették volna, ám egészségi állapotuk miatt erre csak az érintettek otthonában kerülhetett sor.  

Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője többek közt arról beszélt, hogy sok átdolgozott, munkával teli évtized van a jelenlévők mögött, s ebbe nemcsak a munkahelyen vagy akár a település érdekében elvégzett tevékenységük értendő bele, hanem a családról való gondoskodás, a gyerekek felnevelése is. Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a szépkorúak a hagyományok átadásával annak érdekében is sokat tehetnek, hogy a magyar értékek fennmaradjanak.  

A köszöntőket követően a helyi óvodások és általános iskolások adtak műsort, majd a nagykanizsai Pántlika Néptáncegyüttes lépett fel. A vacsorát követően pedig újra a zalaapátiak következtek, akik újra remek hangulatot varázsoltak a művelődési ház nagytermébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában