Sziva Ferenc emlékére 

2023.10.14. 19:30

A természetjáró emléktúráján vettek részt a botfaiak

Október 14-én, szombaton második alkalommal szervezték meg Botfán a település egykori madarász, természetjáró lakója, Sziva Ferenc (1960-2001) emlékének ajánlott közös túrát, mely a környező dombokat, erdőket bejárva a kiépített, kirándulóbarát környezetű Hideg-kúti forrásig vezetett.

Arany Horváth Zsuzsa

Túrázók, elől dr. Illyés Zoltán és Pozsik Lajos

Fotó: Pezzetta Umberto

A résztvevőket Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere köszöntötte, jelezve, az elmúlt évek közös munkája révén egyre szebb a környezet, amely Sziva Ferenc munkájának is a terepe volt.

Koszorúzás Sziva Ferenc emléktáblájánál
Fotó: Pezzetta Umberto

Pozsik Lajos, nyugalmazott gimnáziumi tanár idézte fel az ismeretterjesztő munkát is végző madarász alakját, hozzátéve, a kölcseys diákok a vezetésével korábban a domboldalba telepítettek madárodú telepet, mely a költés, fészkelés megfigyelésére adott módot.

Fotó: Pezzetta Umberto

A résztvevők megkoszorúzták a közösségi ház falán elhelyezett emléktáblát. A kirándulók ezután dr. Illyés Zoltán biológus vezetésével tették meg körülbelül 6 kilométeres útvonalat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában