Kiültették az árvácskákat az ágyásokba

2023.10.09. 15:00

A tavaszi hagymásokat ültetik a héten Zalaegerszegen

Jövő tavaszra pompázatos virágkavalkád várja majd a belvárosban és a nagyobb zöldterületek mellett sétálókat, ugyanis a napokban ültetik ki a hagymás virágokat a Városgazdálkodási Kft. munkatársai, valamint az egynyári növényeket cserélik kétnyárira.

Mozsár Eszter

A Kazinczy térnél már az ágyásokban pompáznak az árvácskák.

Fotó: Pezeztta Umberto

Kisvirágú árvácskákból mintegy harmincezer tövet helyeznek el, amiben télen is gyönyörködhetnek a járókelők. A tavaszias – néha szinte nyárias – időjárás kedvez a kertészkedésnek, ám a csapadék hiánya miatt az elszáradt falevelek gyűjtését későbbi időpontban tervezik, felelte érdeklődésünkre Kovács Mihály főkertész. Minden évben másképp tervezik meg az ágyások arculatát. A tulipánok, nárciszok, tavaszi hagymások néhány hónapig rejtőznek csak a földben, s meglepetés lesz majd a végeredmény, mondta a szakember. Már csak a Dísz tér és a Csány-szobor előtti terület virágosítása van hátra.

Felvételünkön a színház előtt dolgoztak a Városgazdálkodási Kft. munkatársai.
Fotó: Pezzetta Umberto

- Annyira enyhez az ősz, hogy még mindig füvet nyírunk városszerte, a fák lombja pedig még nem hullik, csak a száraz leveleket hatja a szél a plusz tíz fokban. Már bekészítettük a lombfújókat, zsákokat, lombfelszedő gépeket. A héten a Platán soron takarítjuk a járdákat. Igazi színes leveleket nem látunk, egyelőre a kislevelű hársakról válik le az elszáradt levél – mondta Kovács Mihály.

A belváros virágosítása után a virágládákat, s egy-két peremkerületi részt fejezik be, tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában