"Tedd le a telód"

2023.10.18. 11:00

A társasjátékot népszerűsítették

A Loco-Motiv Közösségi Alapítvány által kiírt HŐS-Lakos pályázatán nyert a társasjátékok népszerűsítésére a "Tedd le a telód!" című programjával nemrégiben a Bolyai Alapítvány.

Benedek Bálint

A Bolyai-iskola fiataljait egy új, nyertes pályázat jóvoltából megpróbálják visszacsábítani a társasjátékok izgalmas világába Fotó: ZH

A program célja, hogy a Bolyai-iskola a "Gémkapocs" Nagykanizsai Társasjáték Klubbal együttműködve olyan hosszútávú mentori koncepciót alakítson ki, mely alkalmas népszerűsíteni a tanulók részére a társasjáték adta közösségépítés lehetőségét, ezzel együtt a társas kapcsolatok kialakulását, megerősítését offline térben. 

- Az együttműködés segítheti a helyi identitás növekedését, és mentorálás keretében hangsúlyossá teheti, és rámutat az önkéntesség szükségszerűségére - mondta Cserti-Czuppon Anita tagintézmény igazgató. - A program sikeressége esetén tervezzük hasonló korú gyerekek más intézményekből való bevonását a játékba. A 10-15 éves korosztálynak lehetőséget és iránymutatást kell kapnia arra, hogy miként lehet kiszakadni az online térből. A társasjátékban rejlő közösségformáló és önismeretfejlesztő lehetőségeket újra kell tanítani a Z-generációnak. A Bolyai Alapítvány ebben is szeretné támogatni a tanulóit. Társasjáték fejlesztő szakember segítségével az intézmény felső tagozatos diákjainak, valamint pedagógusainknak először interaktív előadást szerveztünk, a következő alkalmon már játszottak a gyerekek a játékmesterek bevonásával.

Hozzátette: a társasjáték klub tagjainak segítségével az év során további foglalkozásokat tartanak a gyerekek, s ha igény lesz rá, akár a szüleik részére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában