Folyóiratok találkozása

2023.10.14. 12:00

A Pannon Tükör és az Alföld közös bemutatkozása Zalaegerszegen

Arany Horváth Zsuzsa

Áfra János, Tóth Renáta, a megyei könyvtár igazgatója, Herczeg Ákos, dr. Gyimesi Endre, Bubits Tünde és Nagygéci Kovács József

Fotó: Pezzetta Umberto

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban október 13-án, pénteken délután adott randevút egymásnak a zalai regionális művészeti és kulturális folyóirat, a Pannon Tükör és a Debrecenben megjelenő  Alföld című irodalmi, kritikai folyóirat. A Pannon Tükör szerkesztősége és a lapot kiadó Pannon Írók Társasága fontosnak tartja a hazai palettán működő művészeti periodikák közti párbeszédet, így a Hévíz és a Bárka lapok után az Alföld a harmadik a Zalaegerszegre látogató irodalmi műhely.

Az est során megismerhette a közönség az Alföld Petőfi 200 és a Madách 200 című jubileumi Alföld-számokat, a folyóirat szerkesztői, Áfra János és Herczeg Ákos pedig bemutatták a majd 70 éve létező lapot. A Pannon Tükör idei negyedik számáról a főszerkesztő Bubits Tünde és Nagygéci Kovács József szólt, a kiadó nevében dr. Gyimesi Endre beszélt a zalaegerszegi irodalmi életről, s szerzői felolvasásra is sor került. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában